SDP exigeix a Govern que aclareixi d’una vegada per sempre “les incongruències” de la ‘Martí connection’

El conseller progressista Víctor Naudi formula tot de preguntes a l’executiu després que la CASS hagi adjudicat uns manteniments informàtics d’equips IBM a una empresa diferent a SPAI

Comentaris

-
-

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) reclama al Govern que aclareixi d’una vegada per sempre “les incongruències” que hi ha al tomb de les adjudicacions de manteniments informàtics en favor de l’empresa SPAI, de la qual l’administrador únic és el germà del cap de Govern, Toni Martí. El parlamentari progressista Víctor Naudi ha tramitat davant de Sindicatura diverses preguntes que l’executiu haurà de respondre per escrit. I que tenen a veure amb les controvertides adjudicacions.

Fins ara, recorda SDP en un comunicat, el Govern afirmava que qualsevol empresa d’Andorra hauria de contractar SPAI per poder gestionar el manteniment d’equips informàtics al ser l’únic partner oficial d’IBM. Això, però, entraria en contradicció amb el fet que el consell d’administració de la CASS hagi adjudicat uns treballs de la mateixa naturalesa, per la via directa i urgent, a l’empresa Andorsoft. “Són nombroses les incongruències generades per les diferents versions que han donat el cap de Govern i el ministre portaveu assegurant que SPAI seria ‘partenaire exclusif' d’IBM TSS”, manté la formació progressista.

D’aquí que Víctor Naudi requereixi al Govern perquè rectifiqui davant un procediment que no hauria seguit la legalitat, tal i com SDP va defensar des que va transcendir la ‘Martí connection’, o, per contra, que expliqui com pot ser que la CASS encomani a una empresa diferent a SPAI uns treballs que hauria d’haver fet aquesta darrera si l’executiu segueix mantenint que SPAI és aliat exclusiu d’IBM TSS a Andorra. El conseller d’SDP també ha preguntat si s’han demanat explicacions a l’empresa adjudicatària SPAI en relació a la seva hipotètica condició de ‘partenaire exclusif’ únic a Andorra d’IBM TSS i per als manteniments dels equips IBM. 

A partir de l’adjudicació feta per la CASS i publicada al BOPA de dimecres de la setmana passada, “que ve a contradir i alhora a desmentir les explicacions que havia donat Govern”, les preguntes concretes que formula Naudi són si “a partir d’aquesta adjudicació manté el Govern que l’empresa SPAI és el ‘partenaire exclusif’ únic a Andorra d’IBM TSS”, si “pensa procedir el Govern a rectificar pel que fa a les adjudicacions a SPAI que no respectaven la legalitat” i si “ha demanat el Govern explicacions a l’empresa adjudicatària SPAI en relació a la seva hipotètica condició de ‘partenaire exclusif’ únic a Andorra d’IBM TSS i per als manteniments dels equips IBM”.

Les qüestions plantejades pels progressistes s’afegirien a les formulades la setmana passada en un sentit molt similar per Liberals d’Andorra, que també va posar l’accent en les contradiccions que l’adjudicació de la CASS suposa. Fonts properes a Demòcrates d’Andorra han assegurat que jugaran la tàctica d’amagar el cap sota l’ala, deixar que passi el temps i que la polèmica es vagi dissolent per si mateixa.

 

Comentaris

Trending