Saturació a un Servei d’Urgències amb pics del 275% d’ocupació

L’alt nombre de pacients que s’estan atenent ha obligat a que molts d’ells hagin d’esperar en lliteres als passadissos

Pacients en llitera als passadissos d'urgències.
Pacients en llitera als passadissos d'urgències.

El servei d’urgències de l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell està vivint aquest dilluns una jornada complicada, amb un nombre de pacients que està superant per moments el 250%  d’ocupació. Això està provocant que tots els boxes estiguin utilitzats i que siguin molts els usuaris que han de quedar-se en lliteres als passadissos de les dependències sanitàries.

El servei està assumint aquest dilluns un elevat nombre de persones. Als usuaris habituals s’hi sumen una xifra elevada de turistes, entre ells aquells que han patit algun accident, sigui de més o menys gravetat, a les pistes d’esquí. En alguns moments de la jornada, l’índex d’ocupació ha arribat a ser, segons s’indicava des de les pantalles informatives, del 275%, dada que segons ha avançat la tarda s’ha aconseguit reduir però que pels volts de les vuit del vespre encara superava el 200%.

Això es tradueix en el fet que totes aquestes persones l’estat de les quals no és excessivament greu i, per tant, no requereix una atenció immediata hagin de prendre paciència abans de poder passar consulta. L’espera en alguns casos pot arribar a superar les tres hores. També ha provocat que l’ocupació dels boxes sigui total i alguns pacients hagin hagut de ser col·locats en lliteres als passadissos.

Fonts del servei han apuntat a Altaveu que les dates de Nadal solen ser un dels pics de més activitat de tot l’any. En aquest sentit, s’hi sumen certes patologies, com ara la grip o els refredats forts, habituals en èpoques de fred com aquests dies amb una elevada afluència turística a les estacions que comporta un nombre d’accidents més elevat. S’espera que l’alt índex d’ocupació del servei es mantingui almenys fins després de Reis.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending