La vacuna AstraZeneca i Oxford ofereix una immunitat del 70% contra la Covid

L'efectivitat pot arribar al 90% si s'administra mitja dosi més una de sencera al cap d'un mes

La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%.
La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%. Altaveu

AstraZeneca ha informat aquest dilluns en un comunicat que la vacuna (AZD1222) que desenvolupa amb la Universitat d'Oxford ha demostrat una eficàcia del 70% contra el Covid-19, segons els assajos clínics realitzats al Regne Unit i Brasil, a més confirma que no es van informar hospitalitzacions ni casos greus de la malaltia en els participants que van rebre el tractament.

Assenyalen que un règim de dosificació va mostrar una eficàcia de la vacuna del 90% quan es va administrar AZD1222 com mitja dosi, seguida d'una dosi completa amb un interval de al menys un mes, i un altre règim de dosificació va mostrar una eficàcia del 62% quan es va administrar com dues dosis completes amb al menys un mes de diferència.

L'anàlisi combinada de tots dos règims de dosificació va donar com a resultat una eficàcia mitjana del 70%. Una de les troballes més rellevats, i que encara els investigadors de l' Institut Jenner de la Universitat d'Oxford analitzen, és que quan s'administra la meitat d'una dosi en primer lloc i al cap d'un mes una de sencera, la protecció de la vacuna arriba al 90%.

La companyia ha assenyalat que se seguiran acumulant més dades i es realitzaran anàlisis addicionals, refinant la lectura d'eficàcia i establint la durada de la protecció. De moment, aquesta primera anàlisi de les dades ha estat realitzat per una Junta de Monitorització de Seguretat independent, que ha determinat que l'anàlisi va complir amb el seu criteri de valoració principal que mostra que la protecció contra la Covid-19 des de 14 dies o més després de rebre dues dosis de la vacuna.

AstraZeneca prepararà "immediatament" la presentació regulatòria de les dades a les autoritats de tot el món que tenen un marc establert per a l'aprovació condicional o anticipada. Per tant, la companyia busca la seva aprovació medicament dins de la llista d'Ús d'Emergència de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per accelerar la disponibilitat de vacunes en països de baixos ingressos. Paral·lelament, l'anàlisi completa dels resultats provisionals s'enviarà per a la seva publicació en una revista.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending