Satisfacció unànime a l’hospital per la sortida del número 2 del SAAS

Expectació sobre els possibles substituts de Prats i els canvis que pot comportar a la institució la seva marxa

El doctor Marcel Prats durant una entrevista.
El doctor Marcel Prats durant una entrevista. Toni Solanelles

La sortida del qui fins al 30 de setembre continuarà sent el número 2 del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Marcel Prats, ha estat rebuda amb satisfacció gairebé unànime pels professionals de la institució sanitària. De fet, molts dels professionals del SAAS feia temps que demanaven en relleu de Prats. Ara hi ha expectació a l’hospital per saber qui en serà el seu substitut i els canvis que pot comportar la nova direcció assistencial del SAAS.

Prats era de facto qui, pel seu càrrec, havia de tenir relació directe amb els professionals i, alhora, era -és de fet, formalment- l’encarregat de l’estructuració assistencial del SAAS. El seu pas per la institució, però, ha deixat nombrosos conflictes, disfuncions i encara alguna patata calenta oberta. “Hi ha satisfacció per la seva marxa”, han recordat fonts consultades, que hi han afegit que “fer-ho pitjor és difícil”. D’aquí que es consideri que qualsevol recanvi serà millor, encara que hi ha expectació per saber qui serà el relleu de Prats.

L’ex-ministre Joan Martínez Benazet havia deixat mig embastat que el número 2 fos l’internista Marc Pascual. Fa mesos que està clar que Pascual, que va deixar el SAAS una temporada per motius personals, hi tornaria. De fet, s’ha reincorporat a la institució des de principi d’agost. Ara bé, els canvis al ministeri, malgrat que el mantenen com un dels possibles recanvis de Prats, ho deixen tot en l’aire.

Marcel Prats.

Relacionat

Prats plega de número 2 de l’hospital i Pascual es perfila com a substitut

En el breu comunicat a través del qual el SAAS anunciava la marxa de Prats, s’hi deixava clar que a partir d’ara s’encetarà el procés per a la selecció d’un nou o nova responsable de la direcció assistencial. Pascual seria el candidat de Martínez Benazet que, ara per ara, el que farà, amb tota probabilitat serà assumir la direcció del servei de pal·liatius, també vacant. Altres només que estan en la travessa per assumir galons dins el SAAS -més enllà del cap de Salut Mental, Carlos Mur- són el cap del servei d’Urgències, Marcos Gutiérrez, i la responsable del servei d’Envelliment i Salut, Eva Heras. Hores d’ara, el procés anunciat de substitució encara no està en marxa.

Tampoc no estan clares les condicions amb què Prats marxa del SAAS. Preguntada la institució sobre la qüestió, el SAAS ha assegurat formalment que la informació que s’havia de donar es va oferir tota en el telegràfic anunci. Això és, que el director assistencial es desvincularia del SAAS a partir del 30 de setembre. Les fonts consultades oficioses consultades asseguren que es tracta d’una sortida forçada. I heus aquí quan sorgeix un dubte cabdal: ¿si és una marxa pactada hi ha hagut algun tipus d’indemnització? I, ¿quina? El SAAS fa silenci.

Comentaris (11)

Trending