Salut vol cribrar a partir de final de novembre la meitat del país cada setmana amb tests de saliva

Escoles, gent gran i centres sociosanitaris, i personal del sector turístic en general seran els principals destinataris de les proves que formen part de l’estratègia global per continuar atraient visitants a l’hivern

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença. Toni Solanelles

Cribrar la meitat de la població del país, sobretot la més sensible i la que més en contacte estigui amb els turistes, cada setmana. Aquest és un dels objectius que contempla l’estratègia hivernal de l’administració liderada pel ministeri de Salut i que aquest dijous serà exposada als agents econòmics, segons que ha avançat el titular ministerial, Joan Martínez Benazet. S’apostarà pel test d’antigen salival però combinat amb TMA i PCR. I es preveu posar en marxa a final de novembre. Escoles, gent gran i centres sociosanitaris, i personal del sector turístic en seran el públic objectiu.

S’espera que en un parell de setmanes ja arribi el primer carregament important de tests d’antigen. El cribratge constant ha de servir per a dues coses: continuar detectant possibles infectats tant en escoles com en centres de gent gran a partir de tests menys complicats de gestionar i de processament més ràpid i ‘vendre’ a la comunitat internacional i en especial als mercats turístics d’interès per al Principat que a Andorra es fan moltes proves i que qui atengui els turistes que vinguin estan amplament controlats i, per tant, sans.

L’estratègia hivernal s’exposarà de manera preliminar aquest dijous als operadors turístics del país, als agents econòmics, sense que hi hagi un consens total entre els membres del Govern en relació a com actuar

Martínez Benazet, que ha remarcat que “l’estratègia nostra ens va funcionar” i ha ressaltat els esforços que s’estan fent a nivell d’Europa per explicar què s’està fent al Principat -que la UE no sempre acaba d’entendre ni tampoc s’acaba de refiar d’algunes dades, o almenys no li donen prou seguretat- ha assegurat que la dels tests continus serà “una estratègia útil” per a les escoles, perquè amb tests tant constants no s’hauran de confinar aules totalment.

L’estratègia hivernal s’exposarà de manera preliminar aquest dijous als operadors turístics del país, als agents econòmics. Algunes fonts han assegurat que, justament, aquesta estratègia, com materialitzar-la, com afrontar-la, no és compartida per tots els membres del gabinet ministerial i que des de fa algunes setmanes s’estan veient alguns moments de certa tensió. És clar, però, que Andorra busca el seu rol per mirar de continuar sent un pol d’atracció turística important, que és l’única font de riquesa que té el país que realment funcioni.

Comentaris (4)

Trending