Recta final per a la reobertura del CAP La Sardana tancat per evitar contagis

El centre tornarà a estar operatiu a partir de dilluns una vegada establert un estricte protocol per impedir la propagació del virus

El CAP aquest matí, tancat.
El CAP aquest matí, tancat. Toni Solanelles

Fa uns mesos que està tancat. Les seves dimensions no permetien assegurar el necessari distanciament social per evitar contagis. De fet, a l’inici de la pandèmia ja es va haver de tancar perquè molts dels sanitaris que hi treballaven van resultar infectats. A partir d’aquest dilluns, i si no hi ha noves objeccions, el centre d’atenció primària (CAP) La Sardana, a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella, hauria de reobrir amb l’establiment d’un nou protocol sanitari per evitar la propagació del virus.

L’establiment sanitari ha passat per diverses fases i situacions des de l’esclat de la crisi sanitària. Arran dels contagis contrets pels professionals del centre, com s’ha dit, el CAP va tancar. Posteriorment va obrir i durant tres mesos va convertir-se en centre referent per a la pràctica de PCR abans no es posessin formalment en marxa els denominats ‘stop labs’. Més tard encara, ha estat destinat a l’administració de la vacuna per a la grup estacional. I ara fa uns mesos que estava tancat.

Aquelles persones que habitualment n’eren usuaris s’han hagut d’adreçar o bé als CAPs ubicats a Escaldes (en funció de la proximitat) o bé al del carrer de la Llacuna, també a Andorra la Vella. Encara hi ha un centre d’aquestes característiques a Santa Coloma.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending