Quinze dies de suspensió de sou i feina per al traumatòleg que va menysprear una infermera

El SAAS va obrir expedient al facultatiu, del qual ja eren conegudes les males formes, després que hi hagués una revolada en el sector d’infermeria de l’hospital

Una imatge de dependències del SAAS.
Una imatge de dependències del SAAS. Toni Solanelles

El traumatòleg que a principi d’octubre va protagonitzar un greu incident amb una infermera de l’hospital ha estat suspès de sou i feina durant un termini de quinze dies. Aquesta és la sanció que li ha imposat la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en el marc de l’expedient que va obrir al facultatiu en relació amb el menyspreu que va versar a principi del mes d’octubre a una altra professional sanitària.

Malgrat la sanció, diverses fonts hospitalàries han mostrat el seu malestar i desacord amb la decisió adoptada, entenent que és excessivament lleu. Més encara quan no és el primer expedient que s’obre al mateix metge i, també com en les ocasions anteriors majoritàriament, tot plegat està vinculat al seu comportament i males maneres habituals. De fet, hi ha tot un corrent de l’hospital que no entén com pot ser que el facultatiu no fos acomiadat de manera fulminant.

Un sector de la infermeria està ben empipat per l'actitud d'un traumatòleg.

Relacionat

La infermeria de l’hospital, revolta per un traumatòleg

I és que va anar d’un pèl que l’home no acaba agredint la infermera. Era un cap de setmana de guàrdia. La professional d’infermeria, que feia el seu torn amb la companya de servei, va advertir la necessitat de dur a terme un tractament que necessitava de la presència del metge. Per aquest motiu va contactar amb el traumatòleg de guàrdia, que es va negar en rodó a fer acte de presència al centre sanitari.

La direcció del SAAS s'hauria limitat per ara a enviar una comunicació demanant que hi hagi respecte entre els professionals.

Relacionat

El traumatòleg de l’incident amb una infermera acumula queixes per maltractaments verbals a companys

De fet, el facultatiu en qüestió ni és ni el primer ni l’últim que no acudeixen a les guàrdies. N’hi ha que fins i tot, pel motiu que siguin, ni tan sols romanen al país. No era el cas aquella nit del traumatòleg, que veient com la infermera feia constar la negativa del facultatiu en un programa informàtic d’incidències al qual també tenia accés, va acabar presentant-se a l’hospital per demanar explicacions a la infermera.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

Expedient disciplinari per al traumatòleg implicat en l’incident amb una infermera

La situació va pujar molt de to, amb el metge fora de sí increpant la infermera, fins i tot en presència d’alguns pacients que no entenien res. També hi havia la companya de torn de la infermera vilipendiada i un altre metge que va haver d’intercedir per frenar el traumatòleg i, fins i tot, dissuadir-lo de passar a l’agressió física. L’incident va aixecar forta polseguera.

Però la direcció del SAAS va mirar que passés del tot desapercebut i va ser per la pressió d’altres companys de professió de la increpada -sense que ni tan sols el Col·legi d’Infermers, que hagi transcendit, tingués un paper gaire actiu ni rellevant en defensa de la professional de la infermeria afectada- que finalment es va expedientar el facultatiu ara sancionat.

Comentaris (21)

Trending