Expedient disciplinari per al traumatòleg implicat en l’incident amb una infermera

El SAAS assegura que “com és habitual en aquestes situacions, està en curs el procés sistemàtic” per aclarir els fets que van succeir fa dos caps de setmana i que estant comportant un notable rebombori a l’hospital

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La direcció general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha posat en marxa la maquinària per obrir un expedient disciplinari al traumatòleg que va protagonitzar un greu incident, fa dos caps de setmana, amb una infermera. El SAAS pretén aclarir els fets i a partir d’aquí, suposadament, determinar sobre la continuïtat o no del facultatiu, que com ha avançat l’Altaveu acumula més queixes per comportaments similars, encara que no de la gravetat aparent del de fa uns dies.

A demanda de l’Altaveu en relació a quina era la resposta que el SAAS pretenia donar en relació amb l’esmentat incident, la institució sanitària ha emès un comunicat a través del qual “la direcció informa que, com és habitual en aquestes situacions, està en curs el procés sistemàtic que contempla el reglament per als expedients disciplinaris”. Evidentment, no serà fins al final del procés que es decidirà sobre la continuïtat o no del facultatiu.

La direcció del SAAS s'hauria limitat per ara a enviar una comunicació demanant que hi hagi respecte entre els professionals.

Relacionat

El traumatòleg de l’incident amb una infermera acumula queixes per maltractaments verbals a companys

De l’incident, derivat de la voluntat inicial del metge de no acudir al centre hospitalari davant una urgència tot i estar de guàrdia, en van ser testimonis més enllà dels dos implicats directes la infermera que feia de companya de servei de l’afectada, la coordinadora d’infermeria del torn i un altre facultatiu que va haver d’intervenir per evitar que l’enfrontament anés a més i que va mirar de calmar el traumatòleg que hauria proferit greus insults a la infermera. Per ara, i a nivell intern, el SAAS havia tramès un comunicat sol·licitant que hi hagués respecte entre els professionals.

Façana de l'hospital.

Relacionat

Revolta a infermeria de l’hospital pel comportament d’un traumatòleg

També altres organismes del SAAS -com el comitè d’empresa- o que aglutinen professionals de l’àmbit sanitari -és el cas del Col·legi Oficial d’Infermers del Principat d’Andorra (COIA)- estan a l’expectativa de l’esdevenidor dels fets per si han d’adoptar alguna decisió o en el cas del l’ens professional per si han de facilitar eines legals o d’altra mena a la infermera per si vol endegar accions contra el metge pel maltracte sofert.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending