El nou adjudicatari del transport sanitari haurà de donar servei a la nit des de la base d’Escaldes

El concurs preveu que l’empresa que es faci càrrec de la concessió tingui disponible ambulàncies, que hauran de tenir tracció integral, durant la franja nocturna tant en temporada alta com en la baixa

Efectius de l'actual transport sanitari fent pràctiques pediàtriques.
Efectius de l'actual transport sanitari fent pràctiques pediàtriques. SAAS

El SAAS ha convocat el concurs que li ha de permetre contractar l’empresa que agafi el relleu de fer-se càrrec del transport sanitari no medicalitzat. La voluntat de la parapública és prendre una decisió al llarg de l’estiu. El nou adjudicatari haurà d’afrontar la prestació del servei durant quatre anys, amb opció de pròrroga durant dos més. Per fer-ho, haurà de comptar amb una flota de deu ambulàncies, distribuïdes entre tres bases logístiques. Els vehicles hauran de tenir tracció integral, requisit que no va ser exigit en la darrera licitació i també d'estar disponibles per la nit.

El procés ja s’ha posat en marxa amb la voluntat de renovar la concessionària del servei. Es tracta d’un concurs obert a empreses nacionals, tot i que amb la possibilitat que societats estrangeres hi puguin concórrer en forma d’UTE amb alguna del país. El termini de presentació d’ofertes finalitza a inicis de juliol i, per tant, s’espera que, passat l’estiu, ja es pugui fer oficial el nou contracte, basat en un forfet diari de disponibilitat amb un preu diferent segons si s’està en temporada alta (mesos d’hivern i d’estiu) o baixa i en una tarifa pels diferents serveis que s’hagin d’assumir.

Serà, justament, l’oferta econòmica una de les claus a l’hora d’escollir l’empresa guanyadora. Suposarà fins a 60 dels 100 punts que determinaran l’adjudicació. Altres aspectes que es tindran en compte serà el termini d’implementació, les millores sobre les exigències del plec de bases i l’experiència en tasques similars.

L’empresa guanyadora haurà de prestar el transport terrestre tant entre els centres sanitaris i sociosanitaris del país i el que es faci cap a l’estranger. Ho haurà de fer durant quatre anys, tot i que el plec de bases preveu una possible ampliació anual fins a sis. Els vehicles contractats s’hauran d’emprar exclusivament per aquest servei.

En concret, l’adjudicatari haurà de garantir un parc mòbil de deu ambulàncies. Vuit d’aquestes hauran d’estar sempre operatives i dues més en reserva. Totes elles hauran de tenir la retolació i la imatge externa fixada des del SAAS. A banda, haurà de disposar de tres bases pels vehicles. Una, a Escaldes-Engordany. Aquesta serà ubicada a les dependències de la parapública i cedida sense cap cost. Les altres dues, una a la Vall del Nord (la Massana) i una altra a la d’Orient (Canillo), seran responsabilitat de l’empresa.

El concurs preveu dues novetats amb relació al servei que presta la concessionària actual. Per un costat, s’exigeix que les ambulàncies tinguin tracció integral, almenys les destinades a transport intern. Per l’altra, es demanarà que l’empresa també tingui vehicles disponibles en les franges nocturnes.  En concret, a la base central, la ubicada a Escaldes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending