Malestar dels tècnics del transport sanitari perquè temen que el canvi de concessionari va per llarg

Els adjudicataris del servei, la UTE configurada per Ambulàncies Carlemany, Ambulàncies Valira i la catalana Egara, haurien insinuat que potser hauran d’agafar el relleu d’ADP sense tot allò que havien presentat en la seva oferta

Ambulàncies d'ADP en les immediacions del recinte hospitalari.
Ambulàncies d'ADP en les immediacions del recinte hospitalari. Toni Solanelles

El transport sanitari és malastruc. O això sembla. En breu, el nou adjudicatari del servei, la UTE configurada per les andorranes Ambulàncies Carlemany i Ambulàncies Valira i la catalana Egara, hauria d’iniciar l’activitat en substitució d’Ambulàncies del Pirineu (ADP), que enmig de diverses pròrrogues, hauria de finalitzar la prestació. No està del tot clar, però, que aquest escenari es produeixi. I aquest fet està comportant un malestar més que evident entre els professionals del transport sanitari, en aquest cas entre el personal d’ADP.

Segons el plec de bases, el personal fins ara a Ambulàncies del Pirineu ha de quedar subrogat a la nova concessionària. Les condicions, però, no sembla que hagin de millorar amb el canvi de prestador de servei. O això és el que temen els tècnics del transport sanitari. Els darrers temps, segons fonts sindicals, més d’un i de dos treballadors ja han plegat. Les fonts consultades han assegurat que al seu dia s’havien donat ordres que via plec de bases s’igualessin les condicions entre professionals del mateix sector.

“Sembla, per exemple, que hi ha problemes per disposar de la flota de vehicles que es van comprometre a tenir i que, de fet, fixava el plec de bases com ara ambulàncies amb tracció 4x4”

Les fonts consultades han assegurat que “hi ha unes diferències abismals” entre els tècnics contractats directament pel SAAS i aquells altres que ho són en la concessionària del transport sanitari. Els consultats han explicat que des del salari, sense tretzena paga, a aspectes com allò assignat per a les dietes, són molt diferents entre el personal de l’empresa parapública i la concessionària privada. A més, “tot allò que s’havia parlat amb el ministre Martínez Benazet s’haurà de reprendre ara amb el nou ministre Albert Font”.

El neguit el comporta, també, no tenir clar quan es produirà el canvi de concessionària. Evidentment, segons les fonts, ADP no està fent cap mena d’esforç sabent que la seva participació en el servei està a la recta final. I no hi ha cap informació clara sobre quan assumirà les regnes del transport sanitari l’UTE Carlemany-Valira-Egara. “Sembla, per exemple, que hi ha problemes per disposar de la flota de vehicles que es van comprometre a tenir i que, de fet, fixava el plec de bases com ara ambulàncies amb tracció 4x4”.

Davant de tot plegat, s’estan donant tot un seguit de baixes. I els treballadors, que són majoritàriament afiliats a la Unió Sindical (USd’A), no descarten fer alguna acció legal amb el suport del sindicat. Consideren, segons les fonts, que la situació ja fa massa temps que dura. I que el canvi de concessionari era el moment escaient, ja que no s’havia volgut fer abans, per resoldre un seguit de greuges que, ara mateix, no està gens clar que s’acabin solucionant.

Comentaris (9)

Trending