Govern celebra l’oferta de la Creu Roja pel transport sanitari: “Com més concurrència, millor”

Martínez Benazet recorda que a final d’any acaba la concessió que té l’ONG pel transport sociosanitari col·lectiu i no veu inconvenient que l’entitat participi en el concurs ara convocat pel SAAS

Un vehicle de la Creu Roja.
Un vehicle de la Creu Roja. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no considera que sigui cap problema que la Creu Roja hagi presentat una oferta per assumir la concessió del transport sanitari assistit no medicalitzat. Al contrari: “Com més concurrència, millor.” La presència de l’organització no governamental (ONG) en el concurs promogut pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) no s’ha posat gens bé entre les empreses privades que també han presentat oferta.

Consideren aquestes empreses -en concorren quatre del país, dues de les quals formant una aliança conjunta- que “no és ètic” que una entitat com Creu Roja Andorrana concursi en el procés obert pel SAAS. I que és dubtós que una organització que rep subvencions públiques acudeixi al concurs. Vénen a dir que és una mena de competència deslleial. “Amb subvencions públiques que reps per una altra banda és molt fàcil presentar-se a concursos”, han arribat a dir portaveus empresarials.

Ambulàncies a l'entrada del servei d'Urgències de l'hospital.

Relacionat

El SAAS podrà triar entre quatre propostes per al transport sanitari

Martínez Benazet no hi veu massa inconvenient. “Com més concurrència, més on triar”, ha recordat el ministre, que ha explicat que a final d’any expira el conveni que es té amb la Creu Roja per al transport sociosanitari col·lectiu i que el SAAS se’n desvincularà i, en conseqüència, també en traurà el servei a concessió. “Sabent que també haurà de concursar” per retenir aquell servei, “entenc (que la Creu Roja) hagi optat per presentar-se ara”, ha afirmat el titular de Salut.

El responsable ministerial ha celebrat “que hi hagi concurrència” i que es doni “un bon servei, una bona qualitat”. “És un servei públic. Com millor siguin les oferts i millor sigui el servei, al final millor per a tots”, ha afirmat Martínez Benazet en el marc d’una compareixença davant la comissió legislativa de Sanitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending