França prolonga el tancament dels remuntadors de les estacions

Els restaurants, els gimnasos, els cinemes i els altres equipaments culturals continuaran sense poder obrir

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

França ha prolongat el tancament de les estacions d'esquí, gimnasos, restaurants i equipaments culturals com cinemes i museus. Les fronteres de França amb el Regne Unit continuaran tancades. Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre, Jean Castex.

Els bars, els restaurants i els gimnasos no podran obrir, com a mínim, fins al mes de febrer, com els remuntadors de les estacions. Castex ha explicat que la situació sanitària no ha tornat a la normalitat amb 15.000 nous casos cada dia i que un de cada dos llits a les unitats de cures intensives està ocupat per un pacient Covid. Cada set minuts ingressa un malalt de coronavirus en una UCI. Castex, però, ha volgut donar un missatge d'optimisme dient que "el 2021 serà l'any de l'esperança".

El ministre de Salut, Olivier Véran ha alertat sobre les dues noves variants de la pandèmia que són l'anglesa i la sud-africana i ha avançat que es demanarà un test PCR a tots els viatgers que arribin a França des d'aquells països. Véran ha opinat que aquestes variants són més contagioses i ha subrallat que ja s'han detectat casos al país de la soca sud-africana.

En els cinc darrers dies s'han vacunat 45.000 persones i les que tinguin més de 75 anys ho poden començar a fer a partir del .pròxim dia 18. S'han encarregat 200 milions de vacunes i Véran ha assegurat que el ritme de vacunació augmentarà. En aquest sentit ja s'han obert 100 centres i se n'obriran 600 més durant les setmanes vinents.

Aquest divendres es donaran a conèixer els nous departaments de l'Est que ampliaran el toc de quedar a partir de les sis de la tarda. N'hi podria haver deu. El dia 20 es tornarà a fer el punt sobre la situació.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending