Els farmacèutics veuen poc clara encara la confecció de la recepta electrònica

Els professionals reclamen al col·legi que els aglutina i al Govern que es facin les coses ben fetes i no es pretengui córrer com ha semblat que es volia fer per compromisos polítics

Tot plegat es posarà en marxa sense la recepta electrònica.
Tot plegat es posarà en marxa sense la recepta electrònica. arxiu

Sense pausa però, sobretot, sense pressa. Els farmacèutics no veuen ara per ara gens clara la confecció de la recepta electrònica i reclamen tant als responsables del col·legi que els agrupa com al Govern, que són els que estan mantenint els contactes corresponents per avançar en l’esmentat projecte, que es prioritzi fer les coses ben fetes a complir compromisos polítics de dubtós compliment. Per la celeritat.

Celeritat que se li ha volgut donar en les paraules enmig d’un procés electoral, i que no ha estat acompanyada pels fets. I és que, recorden els professionals de la farmàcia consultats, és més complicat del que sembla poder unificar tot el que és necessita per tirar endavant el projecte de la recepta electrònica si es vol fer ben fet i si es val assegurar que els farmacèutics puguin ser retribuïts en el mateix termini que es retorna als consumidors-usuaris la part de cobertura sanitària pública.

Políticament es va arribar a dir, des del ministeri de Salut, que la implementació de la recepta electrònica seria una realitat aquest estiu. Els farmacèutics recorden, però, que tot just a final de febrer s’estava completant, i encara no està acabat del tot, un catàleg en línia de medicaments que se serveixen al Principat i que tenen cobertura sanitària. Andorra beu sobretot de fàrmacs espanyols i francesos. Però la CASS també en cobreix d’altres ‘jurisdiccions’, amb la qual cosa també aquests s’han d’incorporar en aquest vademecum electrònic.

El projecte de recepta electrònica, que es forja, han recordat les fonts, com un sistema integrat de processos, que inclouen la prescripció, la dispensació i la facturació dels medicaments

El catàleg de medicaments, segons les fonts, ja es troba a disposició dels professionals, però es podria dir que en fase de proves. En aquest sentit han recordat que no hi ha pas cap uniformitat en els sistemes informàtics que usen els establiments de farmàcia que operen al Principat. I encara que òbviament no hi ha cap instrucció en aquest sentit i menys encara una obligació d’emprar un programari concret, l’heterogeneïtat és una dificultat més.

I el catàleg de medicaments és només un pas en el projecte de recepta electrònica, que es forja, han recordat les fonts, com un sistema integrat de processos, que inclouen la prescripció, la dispensació i la facturació dels medicaments. O dit d’una altra manera: en el marc del projecte hi ha quatre fases ben diferenciades.

La creació del catàleg de medicaments, la prescripció electrònica mitjançant l’historial compartit, la dispensació mitjançant la recepta electrònica i la facturació dels medicaments, com s’ha dit. I preocupen totes les fases. Però amoïna també i molt aquest darrer punt, el de la facturació, que alguns professionals temen que el Govern pretén que es deixi en un segon pla per tal d’accelerar la implantació de la recepta electrònica. “Les promeses polítiques van per un cantó i el ritme tècnic del ministeri és un altre. D’aquí que no es pot descartar que en un moment o altre tot plegat acabi esclatant”, han acabat concloent els consultats.

Etiquetes

Comentaris

Trending