La Creu Roja confirma que aspira a fer el transport sanitari davant l’enuig d’altres concurrents

La junta directiva de l’ONG ha avalat la presentació d’una proposta per ‘recuperar’ un servei que l’entitat recorda que “va prestar durant disset anys, entre el 1991 i el 2008”

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.
Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja. Toni Solanelles

La Creu Roja Andorrana optarà a fer-se càrrec del servei de transport sanitari assistir però no medicalitzat. Així ho ha acordat la junta directiva de l’entitat davant l’enuig de la majoria d’empreses que pretenen presentar-se al concurs i que consideren, en certa manera, una mena de competència deslleial per part d’una organització que, recorden, té entre els seus trets identitaris el voluntarisme i les tasques no lucratives. La Creu Roja recorda que ja va prestar el servei durant disset anys, entre el 1991 i el 2008.

Les darreres setmanes, altres aspirants al servei, que almenys ara per ara mantenen la seva decisió de presentar-se al concurs, havia pres força la possibilitat que la Creu Roja acabés presentant-se al procés posat en marxa pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). “Ja sabem per qui serà el concurs”, han assegurat amb laments algunes fonts, que han afirmat que no de ser escollida la Creu Roja aquesta organització quedaria desprestigiada “davant de la societat”. Sia com vulgui, “la Creu Roja Andorrana compleix les condicions establertes al plec de bases i optarà juntament amb altres candidats a la concessió per un període de 4 anys, prorrogable durant dos exercicis”, ha recordat en un comunicat.

Una ambulància de l'actual concessionària transitant d'urgència pel carrer Prat de la Creu.

Relacionat

L’ombra allargada de la Creu Roja plana sobre el concurs pel transport sanitari

Des del 2008 que va deixar de prestar el servei que ara en certa forma pretén recuperar, l’entitat “ha continuat prestant el servei de transport sociosanitari, un transport adaptat a persones que presenten problemes motrius, sensorials, mentals o d'altres que els impedeixen accedir per ells mateixos a centres sanitaris o d’àmbit social. D'altra banda, el transport sanitari forma part de la missió de la Creu Roja i és exercit per les societats nacionals de l'organització en nombrosos països”.  

El plec de bases estableix que els 25 tècnics que actualment treballen en el servei siguin tornats a contractar per l'empresa adjudicatària. Això no serà un problema per a l’ONG perquè “molts d'ells han estat en el passat voluntaris de la Creu Roja Andorrana i tenen un ampli coneixement dels valors de la institució”. L’entitat afirma que a diferència de la resta d’eventuals candidats, la Creu Roja té la “voluntat de fer revertir a la societat andorrana els possibles beneficis obtinguts en l'exercici d'aquesta funció, ja que es dedicarien a diferents programes socials que l'entitat té en marxa”.‘Indemnització’ de 239.535 euros pel transport sanitari relatiu a la pandèmia el 2020

La Creu Roja Andorrana rebrà del SAAS 239.535 euros com a indemnització pel Transport Socio-Sanitari intern programat individual i col·lectiu, causat per la situació d’emergència sanitària del SARS-CoV-2. La decisió adoptada pel consell directiu de la institució gestora dels centres sanitaris i l’hospitalari del país ha estat publicat aquest dimecres al BOPA. 

Comentaris

Trending