La verola del mico ja ha arribat a Andorra

Les proves practicades a la persona sospitosa d’haver contret la malaltia han donat positiu i, per tant, es confirma el contagi; haurà de romandre aïllada al seu domicili els pròxims dies

Marques al cos produïdes per la verola del mico en un pacient no andorrà.
Marques al cos produïdes per la verola del mico en un pacient no andorrà.

Confirmat. La verola del mico ha arribat al país. Els resultats de les proves que s’havien fet a la persona sospitosa d’haver contret la malaltia han donat positiu. Per tant, s’ha contagiat del virus que està generant una certa preocupació sanitària, amb més de 4.000 casos detectats a diferents països les darreres setmanes. El pacient seguirà en aïllament al seu domicili.

El passat dimecres, Govern va fer públic que s’havia detectat un cas sospitós d’haver contret aquesta variant de la verola. La persona havia acudit a l’hospital amb símptomes compatibles. A més, sabia que havia estat en contacte amb un altre infectat. Ràpidament, es va aplicar el protocol marcat ja des de fa dies, quan la malaltia es va començar a estendre a diferents països europeus.

Inicialment, se’l va aïllar a urgències. També se li van fer les proves i les mostres es van enviar a un laboratori de referència per fer la pertinent anàlisi. Aquesta, finalment, ha confirmat el que s’esperava. Efectivament, la persona pateix la verola del mico.

Per tant, es mantindrà activat el protocol. La persona contagiada haurà de romandre en aïllament al seu domicili, on va ser traslladat aquest divendres des de l’hospital. També s’està fent una enquesta epidemiològica amb els seus contactes per detectar si ha pogut contagiar algú més.

Comentaris (1)

Trending