L’USdA s’imposa al nou comitè d’empresa del SAAS deixant entreveure el malestar a l’hospital

La composició ha quedat liderada per onze dels candidats del sindicat i per quatre de la llista més “continuista”, on s’ha mantingut l’actual portaveu, Maite Flamarique, i la presidenta en funcions, Montserrat Nazzaro

Una sanitària votant aquest dilluns
Una sanitària votant aquest dilluns Pilar Candel

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) s’ha imposat a les eleccions del comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Els resultats dels comicis han deixat entreveure, en certa manera, el malestar existent a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i la necessitat de canvi. Dels onze components del comitè, set son afiliats al sindicat i únicament quatre es mantindran de la llista més “continuista”. Entre elles, l’actual portaveu, Maite Flamarique, i la presidenta en funcions, Montserrat Nazzaro.

Les dues llistes es podien votar de forma lliure, és a dir, que s’escollia el nom de la persona i no pas una llista tancada. Tot i així, l’USdA ha aconseguit liderar el nou comitè d’empresa del SAAS, que es posarà en marxa aviat. Concretament, set dels onze components son sindicalistes, i els quatre suplents, també. El més votat ha estat l’infermer d’urgències, Miquel Rey, seguit per la doctora generalista, que també presta servei a urgències, Gemma Pujal.

Entre la remodelació gairebé total que suposarà la imposició de l’USdA en les eleccions celebrades aquesta setmana, entre dilluns i dimarts, queden alguns noms coneguts. Que ja hi eren a l’anterior comitè i que continuaran estant entre els components del que vindrà. Les més votades han estat, efectivament, la portaveu, Maite Flamarique. Després, l’actual presidenta en funcions, Montserrat Nazzaro. Amb tot, han quedat lluny de Rey, que ha aconseguit 420 vots. Concretament, Flamarique n’ha rebut 287 i Nazzaro, 238.

Les meses electorals a l'Hospital.

Relacionat

La participació en les eleccions del comitè d’empresa del SAAS ascendeix més del 60%

Per al secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, aquest resultat suposa “un reflex de la situació que es viu actualment a l’hospital, és evident”. Els números no menteixen, i per al sindicat està clar que els treballadors tenen ganes de canvis i que necessiten que es treballi per les millores. El primer repte que es té a la llista, de fet, és millorar el servei d’urgències. És d’aquí d’on provenien gran part dels candidats que s’havien presentat amb l’USdA. Malgrat això, Ubach assenyala que s’anirà molt més enllà, “hem marcat tota una sèrie de punts que pensem que és necessari treballar-hi”.

I a treballar es volen posar ben aviat, només es tanqui el procés per configurar el nou comitè d’empresa. El president encara està per decidir, ja que no necessàriament serà la persona més votada. Per tant, cap al juliol s’haurà de començar una tasca que, per Ubach, “és molt urgent”. I es vol fer de la mà del SAAS, sense donar l’esquena i amb la mà estesa. Aquest resultat, de fet, es considera que significa que “el SAAS està més viu que mai”, ha remarcat el portaveu sindical, Jordi Fabra. També es vol treballar conjuntament amb els components que no son afiliats, “perquè afiliats o no, els problemes son els mateixos”, ha assenyalat Fabra.

eleccions page 0001
 

Per a Ubach, de fet, aquest resultat és “històric”, i podria començar a marcar un precedent perquè els sindicats estiguin als comitès d’empresa de tots els sectors. Encara és més significatiu que hagin sigut els sanitaris qui hagin fet aquesta passa endavant, “que és un sector tan important”. Fabra ha remarcat que “els sanitaris hem donat molt durant molts anys, i ara toca que se’ns comenci a retornar el nostre esforç”. Que l’USdA tingui aquesta representació, a més a més, per a Ubach equipara la situació andorrana “amb la normalitat que hi ha a tota Europa”.

En definitiva, la satisfacció de l’USdA és evident després d’uns resultats que l’han dotat de molt poder dins del comitè d’empresa del SAAS. A més, el percentatge de votació, que ha estat de més del 60%, per a Ubach ha estat molt positiu. “Evidentment, ens hauria agradat que fos del 100% perquè tothom pugui dir la seva, però estem contents”, ha assegurat. Per últim, tant Ubach com Fabra han volgut remarcar i felicitar la feina de l’organització i, sobretot, donar reconeixement a tots els candidats, sindicals i no afiliats.

Etiquetes

Comentaris

Trending