Una trentena de nens inscrits per rebre la vacuna

Els vaccins, que van arribar aquest dimarts, es començaran a inocular els pròxims dies, donant als pares a elegir entre divendres, dia 4, i dilluns, dia 14 de febrer

Xeringues preparades amb dosis de vacunes contra la Covid.
Xeringues preparades amb dosis de vacunes contra la Covid. SFGA

Amb l’arribada de les vacunes infantils el passat dimarts, els pares van començar a inscriure els seus fills per poder rebre-les. Tot i això, sembla que l’arrancada ha estat fluixa. Aquest matí únicament hi havia una trentena de nens en el llistat per tal d’inocular-se el vaccí. El calendari per poder fer-ho s’obrirà en una tanda per demà, 4 de febrer, i una altra per dilluns, 14 de febrer.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha incidit diversos cops en què la vacunació infantil és totalment voluntària, i que no es volia posar cap pressió als pares per inscriure als fills. A més, Benazet va voler “tranquil·litzar” a les famílies, apuntant que amb l’Òmicron, la probabilitat de tenir conseqüències patològiques és més baix, “però la prevalença continua sent més alta que amb la vacuna”. De moment, són 30 els nens que la rebran, però s’espera que siguin més en els pròxims dies.

El calendari per inocular-les estava previst per a iniciar-se el proper dilluns. Tot i això, s’ha tingut en compte que la segona dosis s’ha de posar quinze dies després, i es coincideix amb el període de vacances de Carnaval. Per tant, s’ha donat als pares dues possibilitats per poder vacunar els fills. D’una banda, tots aquells que vulguin podran fer-ho aquest divendres, 4 de febrer, i els que no, el pròxim dilluns, dia 14.

Comentaris (2)

Trending