Sense cribratge als menjadors i tres positius a maternal per confinar l’aula

El Govern ha pres la decisió de modificar les mesures i els circuits epidemiològics als sistemes educatius per tal d’adaptar-los a les característiques i necessitats que crea Òmicron

Comentaris

Cribratge a una escola.
Cribratge a una escola. SFGA

El Consell de Ministres ha anunciat canvis en les mesures i els circuits epidemiològics que es portava a terme als centres educatius fins ara. En primer lloc, s’ha eliminat l’obligació de fer un cribratge per poder accedir als menjadors. De l’altra, a maternal passarà a confinar-se l’aula a partir dels tres positius, i no únicament d’un com es feia fins ara.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que “amb el coneixement que es té de l’Òmicron que tenim creiem que es pot eliminar aquesta mesura”. Així, ha anunciat que ja no serà necessari que els nens es facin un cribratge previ per poder accedir als menjadors, ni tampoc a les activitats extraescolars. La petició ha arribat a través de col·lectius de pares, que consideraven que els nens estaven sotmesos a massa proves setmanals. Tot i això, es continuarà fent cribratge per a aquells que vulguin fer-se’n.

Així mateix, fora de decret i dintre dels circuits epidemiològics, als cursos de maternal es confinarà a partir de tres persones positives dintre de l’aula. Fins ara, considerant les edats dels infants, es confinava amb un únic contagiat a tots els alumnes, i això provocava que molts nens estiguessin setmanes a casa sent negatius.  Per tant, Salut ha pres la decisió de, si hi ha un o dos contagis, seguir el mateix protocol que als altres nivells del sistema educatiu.

La darrera mesura que s’ha pres pel que fa a les escoles és per als cursos de primera i segona ensenyança, reduint el nombre setmanal de cribratges en cas de tenir un alumne positiu a la classe. D’aquesta manera, es farà una única prova entre el segon i el tercer dia, a més del cribratge periòdic. “Volem així flexibilitzar una mica i disminuir la pressió sobre l’alumnat”, ha apuntat Benazet.

La pressió de l’Òmicron sobre el sistema escolar continua sent elevat, tot i que el ministre ha apuntat que “s’ha invertit l’ordre”. En aquest sentit, les aules que estan sota vigilància activa han disminuït, i hi ha 53 confinades de forma total i 36 de forma parcial. El pes recau ara sota les aules en vigilància passiva, que en són 231. D’altra banda, els cribratges escolars de divendres, amb 1331 TRA va deixar 80 positius, que és un 6% de positivitat. Aquesta xifra, ha explicat Benazet, es correspon amb l’acumulat durant la setmana, que va deixar un 5,94%.

Comentaris (3)

Trending