Salut inicia els cribratges entre població “sentinella” per anticipar-se a possibles rebrots

S’ha fet un amb cap resultat positiu a Clara Rabassa i els següents es faran a l’Albó i entre treballadors de botigues del Pas de la Casa

Treballadors del comerç del Pas se sotmetran a un cribratge per detectar si hi ha contagis de coronavirus.
Treballadors del comerç del Pas se sotmetran a un cribratge per detectar si hi ha contagis de coronavirus.

Salut ha començat a impulsar cribratges amb proves TMA en els col·lectius sensibles per detectar anticipadament possibles brots de coronavirus. Ja s’ha fet un a la residència Clara Rabassa, amb bons resultats -cap positiu- i aquest dimecres serà el torn de l’Albó. Dijous s’impulsarà entre prop d’un centenar de treballadors dels comerços del Pas de la Casa que han estat en contacte amb els visitants francesos que han vingut des de l’obertura de fronteres.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. La voluntat, ha recordat, és que aquests col·lectius puguin actuar com a “sentinelles” per detectar possibles brots. Per ara, el primer cribratge ha estat positiu. O millor dit, negatiu. Cap dels residents de Clara Rabassa als quals s’han fet proves TMA ha mostrat símptomes de la Covid-19.

L’agenda ja preveu un altre cribratge per aquest dimecres. En aquest cas, entre els usuaris de la residència l’Albó. I el més important es farà dijous, amb 96 voluntaris al Pas de la Casa i la col·laboració del comú d’Encamp.

Les proves es realitzaran a treballadors de les botigues de la localitat. S’entén que tenen un risc d’haver estat en contacte amb el virus en haver atès els francesos que han visitat la població des que ara fa dos dilluns es van obrir les fronteres. “Aquestes mesures són les que ens faran estar en bones condicions, tot i que no pas lliures de la malaltia”, ha explicat Benazet.

De cara al futur, la idea és fer més cribratges en altres àmbits. Un d’ells, les escoles. També està a l’agenda una altra ronda de proves a Salita. “Toca per si algú estava durant l’anterior en fase d’incubació”, ha comentat el ministre de Salut.  

Comentaris

Trending