Salut demana que els dinars i sopars de Nadal siguin amb un màxim de 10 persones

El Govern reclama a la ciutadania que es faci tests d’antígens abans d’acudir a les celebracions per evitar un nou desbocament dels contagis, encara més possible amb la variant Omicron

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. T. S.

El Govern demana que els dinars i sopars que es facin a cases particulars durant les festes de Nadal tinguin un màxim de 10 assistents. A banda, es demana que abans tots aquells comensals de sis anys o més es facin un test d’antígens per descartar que pateix el coronavirus. En aquest sentit, es repartiran dues proves gratuïtes, via els comuns, per a tots els ciutadans. Des de Salut també s’ha demanat que s’evitin en els pròxims dies celebracions d’empresa o multitudinàries.

Des de l’executiu s’ha volgut posar en relleu la importància de prendre mesures de seguretat de cara a les festes de Nadal. Així, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha volgut recordar el cas de Dinamarca, que quan estava a punt de doblegar la corba de la sisena onada, ha vist com aquesta es tornava a disparar per culpa de la variant Omicron. I les celebracions dels pròxims dies, s’ha volgut advertir, poden comportar una nova elevació dels contagis, fet que s’intenta evitar.

Per Cap d’Any es permetrà una petita relaxació als restaurants: oberts fins a les tres i taules de deu persones, sempre que presentin el resultat negatiu d’un test d’antígens

Per això, s’ha volgut aplicar un protocol clar de cara a Nadal. Així, pel que fa als dinars o sopars a llars particulars es vol que, com a màxim, tinguin 10 comensals. A més, es demana que cadascú dels assistents es faci un test d’antígens abans d’anar-hi. En aquest sentit, s’ha revelat el dispositiu que, via comuns, permetrà el repartiment de dues d’aquestes proves per a cada resident al llarg dels pròxims dies.

Benazet ha volgut deixar clar que superar el test amb un negatiu no eximeix del seguiment d’altres mesures preventives. Així, cal portar la mascareta el màxim de temps possible. A ser possible, de fet, només se’n podria prescindir quan es mengi o es begui. També s’ha remarcat la importància de mantenir una distància amb altres persones, així com una higiene de mans i una desinfecció d’espais acurada. Per últim, es considera necessari ventilar freqüentment les zones on es produeixi la trobada.

Pel que fa a aquelles celebracions que tingui lloc a establiments públics, el Govern manté les restriccions actuals: 6 persones màxim per taula, que s’amplien a 10 als exteriors, evidentment prèvia presentació del certificat Covid. Restaurants i bars hauran de continuar tancant portes a la una de la matinada. A banda, també es demana expressament suspendre aquelles trobades de companys d’empresa o qualsevol que pugui ser multitudinària.

Aquestes restriccions només tindran una petita relaxació: per Cap d’Any. Llavors, l’horari dels establiments s’ampliarà fins a les 3 de la nit i amb l’opció d’ajuntar fins a deu clients en una única taula. Amb una condició prèvia, però. Tots els que siguin majors de sis anys hauran de presentar el resultat certificat d’un test d’antígens superat amb èxit en les dotze hores prèvies a la trobada. A banda, a aquestes festes no estarà permès ni el ball ni “cap altra activitat que faciliti la interacció amb persones” d’altres grups.

Més enllà de les celebracions durant les festes, Govern mantindrà vigent durant Nadal el doble cribratge setmanal a aquells alumnes que facin activitats extraescolars. Per poder participar en casals, estades esportives o similars, hauran de fer-se dos tests d’antígens setmanals.

Comentaris (21)

Trending