El SAAS espera tenir substitut per al cap de traumatologia en tres setmanes

Mitjançant un concurs es buscarà un perfil que pugui donar continuïtat al departament després de la renúncia, o destitució, de Roca i que tingui experiència en l’àmbit sanitari d’Andorra

Rètol del SAAS a l'entrada de l'hospital.
Rètol del SAAS a l'entrada de l'hospital. Toni Solanelles

La marxa del doctor David Roca com a cap de l’àrea de traumatologia sembla que no preocupa excessivament al director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Marcos Gutiérrez. De fet, espera en un període de tres setmanes, aproximadament, tenir ja el nom del substitut per agafar el càrrec. El concurs per fer aquesta recerca es traurà en pocs dies i es buscarà un perfil que doni continuïtat i que tingui experiència en l’àmbit sanitari del Principat.

“Afortunadament tenim recursos suficients, ni molt menys estem en precari, així que simplement és la funció de cap de servei per a la qual haurem de treure concurs”, ha apuntat Gutiérrez. Per tant, la marxa de Roca al capdavant del servei de traumatologia de l’hospital no sembla amoïnar-lo molt, o gens. Simplement, es posa el focus en aconseguir un substitut tan aviat com sigui possible i continuar amb la feina del departament. Sobre la continuïtat de Roca, però, ha assenyalat que “és un tema personal que haurem d’esperar a la seva decisió”.

Tot apunta, però, al fet que Roca deixarà completament el departament, com a cap, i com a traumatòleg. Però Gutiérrez no s’ha mullat gens. És més, ha llençat la pilota al terrat de Roca, i ha assegurat que ha estat “una baixa voluntària” que va presentar el fins ara cap de l’àrea. Per tant, els especialistes de la unitat continuen amb el seu treball de forma temporal sense ningú al capdavant i mentre el SAAS se centra a trobar un substitut.

EL DOCTOR DAVID ROCA VA INICIAR LA SEVA ACTIVITAT AL SAAS A PRIMERS DEL 2019.

Relacionat

Creu i ratlla al servei de traumatologia de l’hospital

Les expectatives apunten als pròxims dies com a termini màxim per fer la convocatòria del concurs, “hem de complir el reglament”, ha puntualitzat Gutiérrez. El procediment es pot allargar tres setmanes, aproximadament, i passarà pel comitè de selecció. És a dir, que a finals de maig, com a màxim, s’hauria de tenir el nom del pròxim cap de traumatologia. “La intenció és fer-ho quan abans, millor”, ha sentenciat el director assistencial.

Pel que fa al perfil que es plantejarà al concurs, serà per un professional que tingui experiència a Andorra. Més concretament, en la traumatologia, com és evident. “Un dels criteris que hem de tenir és mantenir aquesta condició de continuïtat, perquè és complex oferir aquesta atenció”, ha remarcat Gutiérrez. Apostes per noms concrets, però, no n’ha fet cap ni una, “dependrà dels candidats que vulguin presentar-se i tindrem totes les propostes en consideració”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending