La restauració haurà de tancar a la 1 de la matinada per no fer competència als locals d’oci nocturn

Els docents esperen una solució “valenta” que permeti ‘netejar’ de contagis les aules, ara altament alterades per la multiplicitat de casos positius

Un establiment d'oci nocturn.
Un establiment d'oci nocturn.

Els bars i restaurants hauran de tancar a la 1 de la matinada en lloc de a les 3 com hi ha establert ara. Aquesta és una de les decisions que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hauria d’anunciar aquest matí a la comissió legislativa de Sanitat. La mesura, que s’ha de veure quan entra en aplicació, s’adopta, fonamentalment, per tal d’evitar que la restauració passi a fer competència deslleial als locals d’oci nocturn, tancats per decret per evitar l’expansió del coronavirus.

Les darreres hores el Govern ha estat analitzant diversos escenaris per intentar trobar mecanismes que puguin contenir l’abans inexorable de la pandèmia. Aquest dilluns hi va haver una reunió extraordinària del consell de ministres i, avui, almenys parcialment la reunió hauria de continuar, segons algunes fonts. Restauració i escoles estaven i estan en el punt de mira. Però de ben segur que es deixarà passar aquest pont de la Puríssima ja superat a mitges.

Els docents, en gran mesura, també esperen decisions “valentes” i que permetin fer ‘net’ a les aules, atès que el nivell de contagis és molt elevat. Hi ha desenes d’aules amb alteracions per confinaments i com més hores passen, més casos positius apareixen i noves classes s’han d’acabar confinant. D’aquí que diversos claustres estiguin demanant que es tanquin les escoles i o bé s’avancin les vacances o s’adopti l’escenari virtual.

Comentaris (1)

Trending