Reobertura dels parcs infantils i ampliació de l'horari de bars i cafeteries fins a les 20h

Amb els nivells actuals d'afectació de la pandèmia i de risc sanitari, s'alleugereixen aquestes mesures temporals

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  durant la roda de premsa.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit aquest dimecres que amb els nivells actuals d'afectació de la pandèmia i de risc sanitari, s'alleugereixen algunes mesures temporals. Es reobren els parcs infantils exteriors, i s'amplia l'horari de bars i cafeteries fins les 20h. Els parcs interiors continuaran tancants i no ho ha data per a la seva reobertura.

Amb l'obertura dels parcs infantils s'hauran de seguir una sèrie de mesures com ara evitar les aglomeracions, garantir la neteja freqüent de les instal·lacions i sent obligatori l'ús de la mascareta.  Els que estan en instal·lacions tancades no s'obren perquè es considera que són espais amb menys ventilació és on hi ha més risc de transmissió del virus.

Pel que fa als bars, el nombre màxim de persones per taula en la franja horària del matí (de 7 a 12 h) s'amplia a quatre, tan a l'interior com a l'exterior de l'establiment (tret que sigui un grup de convivents). El nou horari per a aquest sector passa a ser, doncs, d’entre les 7 hores i les -12 hores; entre les 13 hores i les 15 hores i entre les 16 hores i les 20 hores. A l’exterior, el servei podrà ser ininterromput entre les 7 del matí i les 8 del vespre. La resta de mesures es prorroguen fins al pròxim dia 17.

El ministre de Salut ha explicat que s'ha decidit l'ampliació de les persones al matí però no a la tarda perquè al moment d'esmorzar l'estada a l'establiment és més curta i hi ha menys interacció social que quan el que es fa és compartir una estona per prendre alguna cosa amb els amics després de la feina. Les mesures aprovades aquest dimecres en la sessió del consell de ministres, estaran vigents a partir d'aquest dijous, tindran una durada de vuit dies fins a la propera reunió del consell de ministres.

Comentaris (5)

Trending