Pugna oberta dels tècnics del transport sanitari per millorar condicions amb la nova concessionària

Els professionals del sector temen que no només no s’aconsegueixi avançar sinó que fins i tot s’acabin perden ‘drets’ que es donaven per assumits

Un vehicle d'Ambulàncies Valira davant de l'accés a l'hospital.
Un vehicle d'Ambulàncies Valira davant de l'accés a l'hospital.

Els tècnics del transport sanitari estan pugnant de valent perquè el canvi de concessionària, que esperaven que fos un revulsiu en positiu, no només no els acabi aportant millores sinó que hi hagi regressions en algunes de les consecucions assolides els darrers anys a base de molta lluita i negociacions. Els rectors de la nova concessionària, que hauria d’assumir el servei a partir de l’1 de setembre, no estarien oferint un escenari gaire esperançador, segons les fonts consultades.

Representants dels treballadors s’han reunit recentment amb el ministre de Salut, Albert Font, per explicar-los els neguits que tenen i veure com s’afronta des de l’administració el canvi de concessionària. Font hauria intentat tranquil·litzar els treballadors actualment d’Ambulàncies del Pirineu (ADP) que han de ser subrogats pel conglomerat integrat per Ambulàncies Carlemany, Ambulàncies Valira i Egara. Però la realitat és que l’única garantia que tenen és el que estableix la llei. De fet, segons algunes fonts, el nou concessionari ara mateix no estaria ni en disposició de complir allò que establia el plec de bases.

Representants dels treballadors s’han reunit recentment amb el ministre de Salut, Albert Font, per explicar-los els neguits que tenen i veure com s’afronta des de l’administració el canvi de concessionària

I els tècnics del transport sanitari no només exigeixen que es compleixi, òbviament, fil per randa el plec de condicions que va regir el concurs pel qual el servei s’ha acabat adjudicant a Carlemany-Valira-Egara per renúncia del primer adjudicatari. Però, a banda, la pretensió era mantenir i fins i tot ampliar, a ser possible, aquells guanys que s’havien plasmat amb el conveni col·lectiu que finalment es va avenir a signar ADP. I aquí ja hi hauria més diferències.

El director de la nova concessionària és el tècnic sanitari David Montero Poza, que seria un dels impulsors d’Ambulàncies Valira en tan què, en certa manera, delegat d’Egara al Principat. I l’operador català no acaba d’agradar els professionals del sector al país. Per dir-ho finament, és una firma que fila molt prim sempre a la baixa. I els tècnics actuals temen maniobres poc agradables. De fet, els darrers temps ja hi ha hagut algunes baixes pensat que la situació pot anar encara més malament del que han anat durant anys.

Comentaris (3)

Trending