Els psicòlegs recomanen restringir el temps dels nens front a les pantalles

El COPSIA ha explicat que a Andorra es detecta un augment de les addiccions dels infants als dispositius electrònics

Un infant subjectant un telèfon mòbil amb un adult
Un infant subjectant un telèfon mòbil amb un adult

El Col·legi Oficial de Psicolègs (COPSIA) ha tractat avui a les xarxes socials un tema que pot arribar a afectar el bon funcionament de la vida dels més petits. Concretament, ha explicat el perill que pot tenir una sobreexposició dels nens a les pantalles, i com una reducció de les hores que passen amb els dispositius electrònics pot ajudar-los.

Els psicòlegs s’han reforçat en una notícia de l’altra banda del món per refermar el seu punt de vista. Han indicat que “les autoritats xineses han limitat a tres hores setmanals l’accés dels menors d’edat als videojocs d’internet”. Tot i que sembla molt llunyana aquesta informació a causa de la seva procedència, el COPSIA ha remarcat que és una problemàtica que es troba ben present en la societat andorrana. Així, al Principat també s’ha detectat un fort augment de les addiccions als dispositius electrònics.

D’aquesta manera, han recomanat restringir l’ús de les pantalles perquè no interfereixin en el seu desenvolupament i protegir la salut mental i física dels més petits. Per tant, el COPSIA recomana que, fins als 2 anys, res de pantalla; fins als 5, entre 30 minuts i una hora al dia; fins als 12, una hora diària amb un adult davant i mai durant els àpats; fins als 15 una hora i mitja i tenir especial atenció amb les xarxes socials i, finalment, per als majors de 16 anys, dues hores diàries i mai al dormitori.

Per reforçar aquest punt de vista i aquesta problemàtica que cada vegada sembla més complicada de solucionar, el COPSIA ha compartit també un vídeo. Es tracta d’unes imatges que es van fer conjuntament amb UNICEF i que parlen sobre l’abús de les pantalles i els drets de la infància en l’entorn digital.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending