Prop de sis mil treballadors del comerç estan cridats a fer-se una TMA des d’aquest dissabte

S’està fent un cribratge a la construcció i se’n preparen, amb tests d’antigen ràpid, en altres sectors i a les escoles, ja encarat cap a la temporada hivernal i formant personal dels centres cribrats perquè puguin fer la presa de mostres

Sanitaris fent una prova a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Sanitaris fent una prova a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

Prop de sis mil treballadors del sector del comerç -5.800 segons les dades ofertes pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet- estan cridats a fer-se una prova de detecció ràpida del coronavirus des d’aquest dissabte i fins divendres vinent. Aquest és un més dels cribratges voluntaris que es fan per mirar de controlar la incidència de la Covid entre la població local, i ja encarant-ho cap al testeig massiu de la temporada hivernal. També s’està duent a terme un cribratge entre els professionals de la construcció.

Treballadors del comerç i de la construcció han d’acudir amb cita prèvia a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu. Seran sotmesos a les mateixes proves de detecció del virus que s’han anat fent fins ara. Però paral·lelament s’estan preparant ja els cribratges que es duran a terme, llavors ja amb tests ràpid d’antigen, en altres sectors. Des dels monitors de les ludoescoles i els agents de circulació als funcionaris que estiguin a l’atenció al públic, els treballadors de les estacions d’esquí o tota la població escolar.

La setmana vinent experts del ministeri de Salut avaluaran tests ràpids salivals d’antigen de dos laboratoris diferents per comprovar-ne l’eficàcia

Segons que ha explicat el titular de Salut, per aquests altres cribratges la data dels quals encara està per definir, s’estan dissenyant les ubicacions d’uns ‘stops labs’ concrets i, també, s’està formant des del ministeri el personal que farà les extraccions de les mostres naso-faríngies, que en la immensa majoria dels casos seran professionals dels mateixos àmbits. A les escoles es dissenyaran els circuits corresponents en els espais que escaigui perquè els alumnes vagin passant. I en aquest cas la idea és ubicar a cada centre un professional sanitari de referència que faci les analítiques.

Mentre no arribin els tests ràpids d’antigen salivals, respecte dels quals el ministre ha explicat que es faran algunes proves en relació a productes de dos laboratoris diferents la propera setmana, caldrà tenir personal format per fer les extraccions de mostres. Una vegada es puguin usar els tests salivals, en ser pràcticament d’autoconsum, les formacions ja no caldran o seran mínimes. En certa manera, Martínez Benazet ha fet una crida a la paciència perquè “tindrem un hivern llarg amb presència del virus”.

‘Stop lab’ de la Massana a Santa Coloma

El responsable ministerial també ha explicat que aquest divendres es procedeix a desmuntar l’‘stop lab’ que fins aquest divendres ha donat servei a la plaça de les Fontetes, a la Massana, i a partir de diumenge estarà operatiu a Santa Coloma. A la Massana, 638 persones han acudit al dispositiu mòbil per sotmetre’s a una prova TMA. El ministre ha fet una crida perquè tots aquells veïns de Santa Coloma que ho vulguin demanin cita i puguin acudir al laboratori mòbil assistit per la Creu Roja i se sotmetin al control diagnòstic.

Comentaris (2)

Trending