El programa de tests d’anticossos permet detectar 81 positius de coronavirus

La previsió és que quan es completin les dues rondes s’hagin trobat 110 afectats que no se sumen a unes dades oficials que registren ja menys de 50 casos actius

Realització d'un dels tests al parc central dels bombers.
Realització d'un dels tests al parc central dels bombers. C. ESTEVE / SFGA

El programa de cribratge massiu ha permet detectar, fins ara, 81 persones positives amb coronavirus. Des del Govern es calcula que, un cop es realitzin totes les PCR posteriors als tests, s’acabaran trobant uns 110 afectats més, sense símptomes. A banda, pel que fa a les dades oficials -que no sumen aquests infectats-, el nombre de casos encara actius ha baixat, per primer cop des del 17 de març, de la cinquantena.

La segona ronda de tests ha assolit ja els 57.300 realitzats. Al mateix temps, s’han anat efectuant les proves de diagnòstic complementàries a la primera tanda. Fins ara, 6.002 –quedarien una vintena pendents-, de les quals han sortit 81 positius. Segons ha explicat el cap de Govern, quan es completin les que també es faran a partir de la segona tanda, la previsió és detectat un total de 110 més.

D’aquesta segona ronda, ja es tenen els resultats de prop de 42.000 persones. D’aquestes, el 90,9% -unes 38.000- han donat negatius en els dos tipus d’anticossos. El 9% restant ha donat positiu en IgG (1%), en IgM (6,1%) o en totes dues (1,9%).

Els positius detectats via cribratge no se sumen a les dades globals que s’han anat facilitant al llarg de l’epidèmia que, un dia més, continuen sent favorables. Al llarg dels darrers dies s’han rebut els resultats de gairebé 900 PCR o TMA, de les quals només sis positives. Amb relació a les xifres de diumenge, s’ha tancat una altra jornada sense cap nou positiu detectat. Per tant, la xifra global es manté en 763.

casos totals coronavirus 25 maig

D’aquests, en les darreres hores hi ha deu persones que ha pogut obtenir l’alta mèdica. Per tant, ja són 663 les persones que han superat la Covid-19. Això suposa que el nombre de malalts encara actius se situï en 49. Per primer cop des del 17 de març, aquesta dada ha baixat de la cinquantena.

Arribada al Cedre d'una de les usuàries.

Relacionat

Tornen al Cedre els 32 usuaris que han estat al Fènix durant l’epicentre de la pandèmia

A l’hospital romanen ingressats vuit d’aquests 49 pacients. Cal recordar que aquest diumenge es van traslladar els cinc padrins que es trobaven a la planta medicalitzada del Cedre. Només un dels interns al centre sanitari es troba a la unitat de cures intensives. Sobre la residència, Espot ha explicat que les dependències on s’havien instal·lat aquests padrins es desinfectaran perquè hi puguin tornar aquells avis que s’havien reubicat a l’hotel Fénix. Es preveu que aquest mateix dilluns es faci el trasllat de catorze i, dimecres, dels vints restants.

nous casos coronavirus 25 maig

Per col·lectius professionals, el nombre de sanitaris afectats per la Covid-19 ja està per sota dels deu, després de set altes les darreres hores. Ara només en queden nou. Entre el personal dels cossos especials, també s’ha donat una alta, fet que fa que només quedi una persona encara amb la malaltia.

casos actius coronavirus 25 maig

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending