La policia intensifica els controls del seguiment d’unes mesures antiCovid que es plantegen endurir

El cos ha deixat de banda les campanyes específiques de trànsit per, entre altres accions vigilar l’aforament dels busos davant una epidèmia que continua in crescendo i que pot obligar a aplicar noves restriccions a partir de la setmana vinent

Dos agents de policia en un control.
Dos agents de policia en un control.

Dit i fet. La policia ja es troba especialment centrada a controlar, amb el suport dels inspectors de Salut, Medi Ambient i Comerç del Govern i dels agents de circulació de les set parròquies, el compliment de les mesures decretades des de l’executiu. L’objectiu: frenar l’expansió d’un coronavirus clarament desfermat. Tant que tot apunta que els propers dies, a més trigar la setmana vinent, s’hauran de definir noves restriccions.

La instrucció es va donar ja el dilluns en la reunió extraordinària celebrada al consell de ministres. Calia intensificar els controls vist que l’avenç del coronavirus, lluny d’agafar-se, agafa embranzida. Un dels àmbits que preocupa és el transport públic, especialment tenint en compte tant les queixes dels usuaris com les imatges d’aglomeracions a parades i vehicles dels darrers dies. Per això, diversos agents estan fent un especial seguiment dels busos.

Agents de policia fan controls a la zona del Prat del Roure ara fa unes setmanes.

Relacionat

Més efectius per controlar el compliment de les mesures per intentar aturar un coronavirus desbocat

Se’ls atura, es controla l’ocupació i, si cal els desallotgen. A banda, també es patrulla de forma més intensa. Això ha provocat que, des de la direcció, s’hagi optat per deixar en suspens les campanyes específiques que estaven en marxa, com ara la que estava en marxa per controlar l’ús correcte del cinturó de seguretat, que no s’empra el telèfon mòbil quan es condueix o que es porta l’ITV al dia.

També es pot comprovar que els urbans, tal com va demanar el Govern als cònsols, fan un seguiment més estricte del compliment de les mesures. Es considera essencial que la ciutadana en faci un correcte seguiment, vista l’evolució de les dades d’afectats dels darrers dies.

Dos urbans patrullant per l'avinguda Carlemany.

Relacionat

Els urbans se sumen, sense poder multar, als efectius de control de les mesures anticoronavirus

I és que el coronavirus continua, directament, desbocat. Els resultats de les primeres proves TMA realitzades al cribratge de l’escola andorrana de secundària d’Encamp ha permès detectar més positius. I els nous casos també es continuen detectant en altres àmbits. En poca estona el Govern donarà a conèixer l’actualització de les xifres, però els quatre nou ingressats a l’hospital fan preveure un nou increment fort de pacients.

Per això, ja sobre la taula hi ha la possibilitat d’endurir encara més les mesures restrictives. Govern ja va avisar que es faria un seguiment curós de l’evolució epidemiològica i que, en funció de quina fos, no es descartava aplicar noves limitacions de cara a la setmana vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending