Més efectius per controlar el compliment de les mesures per intentar aturar un coronavirus desbocat

El Govern també convoca d’urgència els cònsols per intensificar la cooperació i la vigilància del compliment de les restriccions adoptades per frenar l’expansió de la pandèmia

Comentaris

Agents de policia fan controls a la zona del Prat del Roure ara fa unes setmanes.
Agents de policia fan controls a la zona del Prat del Roure ara fa unes setmanes.

El Govern vol intensificar els controls que es fan per comprovar el compliment de les mesures adoptades per intentar frenar l’expansió del coronavirus. Per això, s’ha acordat incrementar el nombre d’efectius que, juntament amb la policia, fan aquest seguiment. A banda, aquest mateix dimarts s’ha convocat d’urgència als comuns a una reunió en la qual es volen tractar possibles noves fórmules de cooperació.

Les dades sobre la taula no són bones. Al contrari. La millora que s’havia aconseguit al llarg de la setmana passada, s’ha truncat, i a més de forma forta, entre divendres i aquest dilluns: 260 nous positius, gairebé noranta per dia. Més del doble que les pitjors jornades de la primera onada. I amb una incidència especialment preocupant a certs llocs del país, com ara Encamp. També s’han disparat els casos actius fins als 702, 200 més que en el moment més crític de la crisi del març i l’abril.

Helena Mas i Mireia Garcia durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Relacionat

Encamp esdevé la zona zero d’un coronavirus desfermat

Aquestes són les xifres que ha analitzat la reunió d’urgència del Govern celebrada aquesta tarda, just després de la sessió de Consell General que ha servit per aprovar l’adhesió al Fons Monetari Internacional. Es volia analitzar la situació i decidir si calia endurir les mesures restrictives. Per ara, això, no es fa. Per ara.

Des de l’executiu s’ha indicat que l’acord adoptat és “fer un seguiment de l’evolució en les properes hores” a partir del qual es valorarà si “s’han de prendre mesures addicionals de cara als pròxims dies”. És a dir, que per ara no s’intensifiquen les mesures, però això podria canviar en poc temps.

Es farà un seguiment de l’evolució de la pandèmia en les properes hores i s’analitzarà si cal prendre més mesures restrictives

El que ja es té clar és que es vol incrementar els efectius destinats al control del correcte seguiment d’aquestes restriccions, especialment a establiments com bars i restaurants. Es vol que hi hagi més policia, però també altre tipus de personal. Més vigilància als locals i, també, al carrer.

A la vegada, s’ha decidit convocar una reunió d’urgència amb els cònsols. Aquesta tindrà lloc aquest mateix dimarts a la tarda. Es vol acordar “noves vies de col·laboració per fer seguiment de les mesures de contenció de la pandèmia”.

Fonts comunals consultades per Altaveu han indicat que no se’ls ha avançat quines peticions se’ls farà, però una possibilitat que es considera factible seria demanar el suport dels agents de circulació per fer aquesta tasca de control. No es veu pas amb mals ulls, però s’adverteix d’un dubte: tenen els urbans capacitat per sancionar en cas de detectar algun incompliment de les mesures?

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending