Encamp esdevé la zona zero d’un coronavirus desfermat

La incidència de la Covid-19 es torna a disparar, amb 260 casos el cap de setmana, una taxa de reproducció que es torna a enfilar, fins a l’1,23 i una incidència preocupant al poble

Helena Mas i Mireia Garcia durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Helena Mas i Mireia Garcia durant la roda de premsa d'aquest dilluns. SFGA

El coronavirus està disparat. Ja sense cap dubte. Fins a 260 casos nous s’han diagnosticat des de la darrera actualització, el passat divendres. Gairebé 90 nou positius per dia. Des de Govern s’ha admès que la situació és preocupant i que la taxa de reproducció, la coneguda com a RO s’ha tornat a enfilar fins a 1,23. Un dels punts del país que preocupa és Encamp on, escola secundària a banda, es començarà dimecres un cribratge via un Stop Lab mòbil.

L’evolució de la pandèmia els darrers tres dies no ha estat bona. Al contrari, és obertament negativa. Salut ha detectat fins a 260 nous casos de coronavirus en només 72 hores, fet que fa pujar fins a 702 els pacients actius, 185 més que el passat divendres. Això suposa una mitjana de 90 diagnòstics diaris. Cal tenir present que, durant la primera onada, el màxim de nous positius en una sola jornada havia estat de 43 (del 26 al 27 de març) i de 41 (del 27 al 28).

El Govern avaluarà en les properes hores si cal implementar noves mesures restrictives, uan opció que la secretària d'Estat de Salut, Helana Mas, ha advertit que no es descarta

Des de l’inici de la crisi sanitària, s’han diagnosticat 2.370 malalts, dels quals 1.515 estan recuperats. La dada més positiva és que, per ara, no s’ha de lamentar cap defunció en aquesta segona onada. Com ja havia avançat el SAAS hores abans de la compareixença de la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, l’epidemiòloga Mireia García, a l’hospital també ha crescut el nombre d’ingressats: 21 dels quals quatre a la unitat de cures intensives. Dos d’ells, intubats. I a aquests cal sumar els nou padrins de Salita traslladats a la planta medicalitzada del Cedre.

L’evolució del cap de setmana ha significat un pas enrere important pel que fa a la taxa de reproducció de la malaltia. Si divendres es trobava fregant l’1 i, per tant, molt a prop d’aconseguir l’objectiu de baixar-la per sota, aquest dilluns s’ha tornat a enfilar fins a l’1,23. Mas ha admès que en les properes hores, el Govern avaluarà la situació no ha amagat que es podrien prendre noves mesures restrictives.

A partir de dimecres, es comença un cribratge massiu a la població d'Encamp

Les dades són negatives a tot el país, però un lloc preocupa especialment. Garcia ha reconegut que, ara mateix, la taxa d’incidència és especialment elevada a Encamp, escola de secundària a banda. S’admet que la mobilitat al país és important i que hi ha qui viu a la parròquia però treballa a un altre lloc, però es té clar també que alguna cosa passa i que alguna mesura s’ha de prendre.

I aquesta és intentar un cribratge massiu entre la població. Es farà a partir de dimecres, per una doble via. Per un costat, a través d’un Stop Lab mòbil. Per l’altre, qui vulgui podrà demanar hora al de Prat de la Creu.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending