La pandèmia segueix davallant a gran velocitat, amb només 209 contagis i 1.460 casos actius

El petit repunt de pacients hospitalitzats (tretze a planta i quatre a cures intensives) no inquieta Salut, que el veu normal després del pic de malalts d’ara fa dues setmanes

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l'encarregat d'informar de la situació.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l'encarregat d'informar de la situació. SFGA

El cap de setmana ha confirmat que la pandèmia està en franca davallada. Que Òmicron va tan ràpid de pujada com de baixada, per dir-ho de forma planera. Des de divendres, Salut tot just ha diagnosticat 209 positius. I això suposa una mitjana inferior als cent diaris, fet que no es donava des de fa moltes setmanes. I el nombre de casos actius es desploma fins a 1.460. L’única taca és l’increment de la pressió a l’hospital, amb 13 pacients a planta i quatre a cures intensives.

De fet, dades a la mà, és evident que Ómicron ha perdut molta força. Al llarg del cap de setmana s’ha confirmat el progressiu descens de nous contagis. 90, divendres; 68, dissabte; i ja només 51 diumenge. Fa dies que, jornada rere jornada, el nombre de positius detectats és inferior al de l’actualització anterior. La taxa de reproducció del virus és, ara mateix, de les més baixes de tota la pandèmia: 0,54.

I paral·lelament, es donen moltes més altes. Gairebé mil des de divendres. Resultat? El nombre de casos actius s’ha desplomat fins a 1.460. No només ha davallat per sota dels 2.000, sinó que també es troba més a prop de la barrera del miler, que tot fa pensar no trigarà a superar-se.

L’únic punt de preocupació, molt relativa segons ha volgut assegurar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és l’hospital. Al centre sanitari creix el nombre de pacients. N’hi ha tretze a planta, dels quals nou no vacunats; quatre més a cures intensives. A aquest servei de màxima vigilància ha arribat el primer pacient infectat amb Òmicron.

En aquest sentit, el titular de Salut ha apuntat que “ara ens arriben els pacients del pic de fa dues setmanes i aquest increment, que és petit, és normal”. De fet, ha assegurat que “encara em sorprenia que hi haguessin tants pocs casos”. Per això, apunta que “no estem preocupats; almenys no tant com quan la variant Delta va impactar fot”.

Les dades han permès Benazet parlar d’una “situació sanitària esperançadora”. El ministre té clar, i així ho ha volgut advertir, que “la pandèmia no ha acabat” però ha expressat un “optimisme moderat” a l’hora de valorar quina pot ser l’evolució en el futur. També ha avisat que “hi ha al món grans bosses de gent sense vacunar” i que “si no hi arribem, sempre hi haurà el risc que apareguin noves variants o mutacions”.

Comentaris (1)

Trending