Un organisme nordamericà dona per confirmats quatre casos de verola del mico a Andorra

Es tracta dels Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i també coincideix en aquesta xifra la xarxa MonkeyPox-Bot

Pústules que surten a conseqüència d'haver-se infectat de la verola del mico.
Pústules que surten a conseqüència d'haver-se infectat de la verola del mico.

Els Centers for Disease Control and Prevention (CDC), del Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units xifra en quatre els casos de verola del mico a Andorra en la seva darrera actualitzacio amb data del passat dia cinc. Aquest dilluns i esmentant fonts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la xarxa social MonkeyPox-Bot (Live Case Tracking) també detalla un quart cas. Les autoritats sanitàries andorranes no actualitzaran les dades fins demà passat.

En la seva compareixença de dimecres passat, el ministre Eric Jover es va referir a tres casos (del quals un a fora i persona andorrana que seguia a fora) i una sospita que podria ser el cas ara confirmat per dues bandes. Els casos han augmentat durant els darrers dies a tot el món. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir elevar l'alerta sanitària per la malaltia al màxim nivell. La decisió va arribar el 23 de juliol, dos dies després que un comitè d'emergència amb experts en aquesta malaltia es reunís per analitzar l'evolució del brot. Andorra va adquirir 50 vacunes, tot i que el ministre de Salut, Albert Font va considerar que "no és la mateixa malaltia amb criteris de contagi ni de gravetat que la covid-19, per això la política tampoc serà igual".

El Govern va emetre la setmana passada,un seguit de recomanacions per mitjà de les xarxes socials per prevenir la propagació de la verola del mico a les mascotes. És una zoonosis (malaltia que es pot transmetre dels animals a les persones), que produeix símptomes semblants a la verola humana (febre, mal de cap, cefalea intensa, inflamació dels ganglis limfàtics, dolors musculars i erupcions cutànies).

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending