Tres defuncions les darreres hores eleven a 96 la xifra de víctimes lligades a la pandèmia

Almenys dues de les mortes eren residents de Sant Vicenç d’Enclar amb diverses patologies prèvies i la Covid les hauria acabat de debilitar, situació que malauradament afecta altres interns que estan entre el propi geriàtric i l’hospital

Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar.
Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

Tres noves defuncions les darreres hores -almenys dues de les quals de residents de Sant Vicenç d’Enclar- eleven a 96 la xifra de víctimes lligades a al pandèmia. Com a mínim, doncs, nou interns de la clínica geriàtrica privada han mort després de l’esclat del brot de coronavirus que es va detectar la vigília del Dia de Reis. Les difuntes ja tenien diverses patologies prèvies i la Covid les hauria acabat de debilitar.

De fet, i segons que han informat fonts coneixedores de la situació, aquesta malaurada situació afecta altres interns. De fet, Sant Vicenç d’Enclar és una residència que sol acollir persones amb una notable o fins i tot alta dependència i que, alhora, necessiten cures i tractament mèdic. Per això el brot està causant tants estralls. I és que els interns són molt fràgils, i qualsevol element que els descompensi pot resultar fatal. Les darreres defuncions haurien tingut lloc a la clínica privada, al Cedre i a l’hospital.

El ministeri de Salut va assegurar aquest divendres que el brot al centre del carrer de les Escoles de Santa Coloma és degut a un gran contagiador i que, en principi, no s’han detectat males praxis en la forma d’aplicar les mesures que s’han anat dictant. De fet, i fins ara, Sant Vicenç d’Enclar havia estat el centre sociosanitari que més havia aconseguit contenir el virus. Però una vegada hi ha entrat, ha contagiat tots els interns i moltíssims professionals.

A l'hospital hi ha 33 pacients ingressats, 12 d'ells a l'UCI

Segons les dades d'aquest dissabte facilitades per Govern i el SAAS al Cedre de Santa Coloma hii ha 14 pacients, dels quals cinc provenen de Salita, cinc de Sant Vicenç d'Enclar, un de la residència Albó i tres pacients geriàtrics procedents del seu domicili i que van ser derivats des del servei d'Urgències. L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb 33 pacients per Covid, dels quals 21 es troben ingressats a planta i a la Unitat de Cures Intensives (UCI) n'hi ha 12, un més en relació a l'actualització de divendres, 10 d'ells sota ventilació mecànica. Pel que fa a la població escolar, 60 aules estan sota vigilància activa –16 total i 44 parcial– i 35 en vigilància passiva.

Comentaris (1)

Trending