La mitjana d’edat dels nous contagis de coronavirus cau per sota dels 30 anys

Els casos actius davallen dels 200 però el Govern demanarà prorrogar fins al 30 de juny la capacitat d’establir mesures excepcionals per continuar tenint controlada la pandèmia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest dimecres.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest dimecres. SFGA

De contagi amb el coronavirus, evidentment, continua havent-ne. Ara bé, cada cop menys i afectant gent més jove. I tot gràcies, en gran part, a la vacunació. Almenys així ho assegura el ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, que ha posat en relleu que l’edat mitjana dels nous casos -17 entre dimarts i dimecres- ja es troba per sota dels 30 anys. A banda, els pacients actius, ara sí, ja es troben per sota dels dos centenars. Malgrat les bones dades, Govern ha decidit prorrogar la facultat per establir mesures excepcionals per controlar la pandèmia fins al 30 de juny.

Les dades de l’epidèmia segueixen a la baixa. Aquest dimecres, Salut ha comunicat, novament una dada baixa de nous contagis. Tot just, 17. Cap d’ells, per cert, per culpa del brot provocat arran de la representació de la sarsuela ‘Cecilia Valdés’ a Sant Julià, que es manté, doncs, amb 23 afectats. Per tant, la mitjana de casos diaris segueix entorn la quinzena. I la majoria d’ells, són gent jove.

A l’hospital hi ha només tres pacients ingressats, dels quals dos a la unitat de cures intensives

“Tenim una caiguda progressiva de la mitjana d’edat. Ara està per sota dels 30 anys”, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. De fet, en la darrera setmana, de les infeccions detectades només dues han estat en persones de més de 50 anys i únicament una en un pacient de més de 70. Per al polític ordinenc el motiu està molt clar: les vacunes funcionen.

El bon comportament de les dades epidemiològiques ha permès trencar la barrera dels 200 casos actius. Ja només n’hi ha 197. Des de l’agost no es baixava del dos centenars de pacients amb la malaltia. Des de Salut es confia, a més, que aquesta tendència es mantingui els pròxims dies.

A l’hospital segueix la situació sota control. Continuen ingressades únicament tres persones. D’elles, una a planta. Les altres, a la unitat de cures intensives. Només un dels tres pacients requereix connexió a un respirador mecànica.

Malgrat aquesta bona situació, el Govern té clar que no es pot abaixar la guàrdia. Per això, ha aprovat que es tornarà a demanar al Consell General la pròrroga fins al 30 de juny de la capacitat d’establir mesures excepcionals que es va aconseguir ara fa uns mesos amb les modificacions establertes en la Llei de seguretat pública i la de sanitat. Encara cal mantenir aquesta potestat per assegurar que continua la correcta evolució sanitària.

Comentaris (2)

Trending