El Govern recomana mascareta a espais aglomerats per l’increment de malalties respiratòries

Els casos actius de Covid-19 han crescut fins als 331 i la darrera setmana s’ha produït una nova defunció a causa de la malaltia, que suma 157 des de l’inici de la pandèmia

Comentaris

Gent creuant el pont sobre el Valira portant mascareta.
Gent creuant el pont sobre el Valira portant mascareta. ALTAVEU MÈDIA

El ministre de Salut, Albert Font, ha comparegut aquest dimecres per llençar un missatge de recomanació, ha remarcat que “no ha de ser d’alerta”, enfront de la crescuda dels casos de malalties respiratòries. Concretament, ha assenyalat de l’ús de mascareta, sobretot a espais aglomerats, per prevenir la difusió dels virus. El nombre de casos actius de Covid-19 han crescut fins als 331 i la darrera setmana s’ha produït una nova mort a causa de la malaltia, que suma 157 des de l’inici de la pandèmia.

Les mesures per prevenir la Covid-19, i ara també la grip, han sigut punt de discussió durant la sessió de Consell de Ministres d’aquest dimecres. Així ho ha assegurat Font, que ha assenyalat que s’ha renovat el decret, però que les restriccions han estat un tema complicat. El ministre ha recomanat fer-ne ús de la mascareta en llocs d’aglomeració, com el transport públic, i la necessitat de portar-la sense a sobre, “no tenir-la quan se surt de casa no és una opció”.

Així mateix, Font ha remarcat que en cap moment es planteja tornar a una obligatorietat de la mascareta. A més, de cara al Nadal, època de reunions socials, ha indicat que “confiem en el civisme de la població, que és conscient que arribem a un temps de risc”. Ha insistit en la manca d’alarma, però que cal estar atents. Sobretot, també, per la forta presència de la grip, tot i que no exerceix cap pressió hospitalària per si mateixa, sinó per afectacions derivades dels seus símptomes, com pulmonies.

mascareta

Pel que fa a la vacunació, el ministre ha remarcat que és important que es continuï realitzant en el cas de les dues malalties. Sobretot, pel que fa a la grip, ha assenyalat que hi ha 6.420 persones que han rebut el vaccí. Per tant, caldrien 2.000 més per arribar a les xifres de l’any passat. “Esperem que vagin acudint, sobretot aquells que siguin especialment fràgils, com les persones de més de 60 anys”, ha indicat Font. S’ha explicat que, sobretot aquest hivern, grip i Covid-19 “no s’han d’amagar una en l’altra, són dos agents que treballen conjuntament”, ja que, “tot el que fa un, ho pot fer l’altre”.

Concretament, la Covid-19 ha presentat aquest dimecres una malaurada notícia, sumant una nova defunció, sumant 157 des de l’inici de la pandèmia. Es tracta d’una dona, d’edat avançada, que es trobava hospitalitzada. Els casos totals són 331, havent-se enregistrat 225 més que la setmana passada. Font ha assenyalat que aquestes xifres “no són reals, perquè la gent es testa menys que quan era obligatori”. Pel que fa a les altes, s’han donat 172 els darrers dies.

D’aquesta manera, Font ha explicat que les suposicions que es va fer a causa de les aigües fecals han quedat en res. S’esperava una disminució que no s’ha produït. Al contrari, s’ha vist un manteniment de les dades que, malgrat això, cal donar per positiu al no tractar-se d’un augment considerable.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending