Fins a vuitanta infants inscrits per vacunar-se

Una vintena de nens i nenes la rebran aquest divendres a la planta -3 de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, i la resta ho hauran de fer a partir del dilluns, 14 de febrer

Comentaris

Un infant rebent una vacuna.
Un infant rebent una vacuna. ALTAVEU

El nombre d’infants inscrits a la plataforma per rebre la vacuna ha tingut un creixement important les darreres hores, arribant als 80, aproximadament. D’ells, una vintena s’inocularan aquest mateix divendres el vaccí. La resta, s’ha donat als pares la possibilitat de poder rebre-la el  dilluns, 14 de febrer, per tal que la segona dosis no coincideixi amb les vacances escolars de Carnaval.

La vacunació infantil s’engega amb un ritme lent, però amb ritme, al cap i a la fi. Aquest dijous al matí hi havia una trentena de nens enregistrats a la plataforma, i aquest divendres s’ha multiplicat fins a arribar als 80. La cap de l'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància del ministeri de Salut, Rosa Vidal, ha afirmat que s’està satisfet amb aquestes xifres, “molts pares estan fent el treball de consulta amb els metges de referència i creiem que el nombre continuarà augmentant”.

Ha valorat positivament aquesta xifra  i ha recordat que els infants que es volen vacunar han de fer la preinscripció, de la mateixa manera que ha fet la població adulta, via telèfon o via web i que se’ls citarà per anar a injectar-se el vaccí. També ha recordat que la pauta de vacunació en infants serà de dos vaccins espaiats en 21 dies, i si els infants han passat la malaltia se’ls pot aplicar una dosi per tenir la pauta complerta.

La segona dosi es podria injectar al centre de vacunació de la Plaça de Toros o si es pot optimitzar recursos, en un altre espai que sigui adequat. Els vaccins de Pfizer per als infants d'entre cinc i onze anys van arribar aquest dimarts.

 

Comentaris (15)

Trending