Espot confia que el passaport Covid pugui salvar la temporada d’hivern

El cap de Govern també s’ha pronunciat sobre l’informe sobre l’avortament afirmant que “és un més” i que el repte a Andorra és doble

Comentaris

El cap de Govern, Xavier Espot, amb Conxita Marsol i Roser Suñé.
El cap de Govern, Xavier Espot, amb Conxita Marsol i Roser Suñé. Bru Noya

El cap de Govern, Xavier Espot, confia que el passaport Covid pugui ser l’eina clau per salvar la temporada d’hivern. Actualment, amb un augment significatiu de la pandèmia, les bones previsions es dissuadeixen i Espot fa al·lusió a la mesura per tal de remuntar. En les mateixes declaracions, fetes amb motiu de la inauguració del Poblet de Nadal, ha afirmat que l’informe sobre l’avortament “és un informe més”, i que el repte a Andorra no és únicament judicial, sinó també institucional.

Amb la temporada d’hivern pendent d’un fil i uns contagis que s’han enfilat de forma descontrolada els darrers dies, Espot aposta pel passaport Covid per poder recuperar uns mesos clau per al país. “Vull recordar que l’any passat ja va ser una temporada complicada, amb molta gent afectada, i que estem fent el mateix que es fa a molts països europeus per tal de salvar-la”, ha afirmat.

El cap de Govern ha inaugurat aquest divendres el Mercat de Nadal amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i la Síndica general, Roser Suñé. Considera que el Mercat de Nadal és una bona iniciativa seguint els protocols sanitaris tot i que ha reconegut que "estem en un moment molt díficil i que la vacuna ha evitat més complicacions".

L'INFORME DE L'AVORTAMENT

Preguntat per l'informe sobre l'avortament ha reiterat que és un informe més. "Al final qui haurà de pronunciar-se és el Tribunal Constitucional. En el nostre cas no és només un tema jurídic ja que és sobretot institucional, que és un repte afegit". Ha assegurat que cal preservar el marc institucional que ha funcionat des de fa segles i ha assenyalat que en temes com aquests "no es pot entrar com un elefant en una botiga de ceràmica".

Ha indicat que es tracta d'un informe jurídic més i que "com qualsevol informe jurídic, perquè el dret no és una ciència exacta, està sotmès a una opinió millor fonamentada en dret" i per tant hi podria haver estudis que diguessin el mateix i altres que defensessin l'opció contrària. Espot considera que malgrat "totes les opinions són legítimes", el Govern ha de "treballar evidentment per ampliar les quotes d'igualtat de gènere al país, però ho hem de fer sempre no només dins el marc constitucional sinó també preservant el marc institucional". En aquest sentit ha tornat a apel·lar a la prudència i a treballar amb "tranquil·litat i discreció i a mitjà i llarg termini".

 

 

 

Comentaris (14)

Trending