Empat tècnic entre mascaretes i cares descobertes en el primer dia sense ella en interiors

Després de dos anys, es fa un nou pas cap a la normalitat en poder anar en gairebé tots els indrets sense protecció facial

Una persona a l'interior d'una botiga sense mascareta.
Una persona a l'interior d'una botiga sense mascareta.

El Govern anunciava ahir la fi de l'obligació de la mascareta en interiors, amb algunes excepcions. La gent ha aprofitat aquest dia per començar a aplicar la mesura per accedir als espais interiors sense la mesura de precaució. Encara, però, hi ha força gent la que continua utilitzant-la i és que hi havia un equilibri entre les dues opcions. Diferent és en els casos dels locals de restauració i botigues on sí que s'ha notat un petit predomini d'aquells que estan sense dins els locals.

Les primeres hores sense l’obligació de dur mascareta en els interiors s’ha saldat amb un empat tècnic entre les dues opcions, sobretot pel que fa a indrets d’atenció al públic, com el de Govern. De fet, no hi havia unanimitat ni en treballadors ni en usuaris i es podia veure de tot. “És costum, no pas por”, especificava un home amb mascareta, mentre que al seu costat un jove seia sense. D’altres es mostraven més prudent i prefereixen “esperar uns dies” a veure si aquest fet no fa augmentar els contagis per fer el pas.

Entre els que han entrat sense mascareta a l’edifici administratiu de Govern, “és una sensació estranya, feia molt de temps que no es podia entrar en un edifici sense mascareta que es fa estrany”, comenta una dona mentre espera el seu torn sense mascareta xerrant amb una altra noia que també va sense. Precisament, per ella ha estat un alleugeriment molt gran poder-se-la treure perquè “amb les ulleres és complicat, se m’entelen contínuament”. No tenen por i se’n refien de les directrius que es donen des del ministeri de Salut. “Si en 15 dies en tornen a dir que és obligatòria en interiors, ens la tornarem a posar”, concloïa.

La mascareta es podrà quedar per fi a casa.

Relacionat

Fi a l’obligatorietat de la mascareta als espais interiors

Entre aquells que mostraven el rostre sencer, el somriure era l’element predominants i és que en tots els casos “s’ha trobat a faltar poder veure l’expressió” de l’interlocutor.

Entre els treballadors hi ha qui prefereix continuar amb ella “com a mesura preventiva”, mentre que altres han preferit treure-se-la per “facilitar la comunicació” amb les persones ateses. En aquest sentit, han especificat que les mascaretes i la mampara han complicat la interlocució.

Una altra història és en comerços i bars i restaurants. Sobretot en aquests últims, tenint en compte que per consumir la gent ja se la treu, hi ha un volum més important de persones que entren als locals ja sense mascareta, igual que en les botigues, que si és entrar i sortir, la gent opta per l’opció que porten al carrer, majoritàriament sense.

Amb el pas de les hores, la gent, apoc a poc, es va descobrint la cara i es que, com indiquen les diferents persones enquestades per l’Altaveu, “és necessari per recuperar la normalitat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending