La Covid es cola a la planta de cirurgia de l’hospital: quatre sanitaris i quatre pacients infectats

L’àrea s’ha hagut de clausurar i aïllar per fer el seguiment de les persones hospitalitzades que han donat negatiu i no es permeten les visites a l’exterior

Comentaris

Preocupació a l'hospital, on s'ha clausurat la planta de cirurgia.
Preocupació a l'hospital, on s'ha clausurat la planta de cirurgia. Altaveu

El coronavirus comença a fer estralls a l’hospital. Com a mínim, s’ha colat i de quina manera, a la planta de cirurgia. Quatre sanitaris i quatre pacients han donat positiu de coronavirus els darrers dies. Els primers en ser diagnosticats van ser els professionals. Arran d’això, es van fer proves a totes les persones ingressades a l’esmentada planta, ara clausurada, i quatre d’ells també ha resultat que estan contagiats. El SAAS assegura que no sap l’origen del brot.

Segons que ha comunicat oficialment el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), els cribratges periòdics que es realitzen en els diferents serveis del centre hospitalari han permès detectar quatre professionals sanitaris (tres infermers i un auxiliar d’ infermeria) així com quatre pacients ingressats a planta de cirurgia positius en coronavirus SARS-CoV-2.

Els professionals tots de la planta de cirurgia van donar positiu el passat dissabte, dimecres, dijous i ahir divendres en els cribratges. Seguint el protocol, ahir i avui s'ha procedit a fer les proves als setze pacients ingressats a planta de cirurgia, donant quatre resultats positius. Arran d’això, el SAAS ha procedit a activar els protocols de seguretat tant pels pacients com per als professionals.

Els quatre pacients s’han traslladat immediatament a la planta Covid i s’ha procedit a una immediata comunicació amb les famílies. La planta de cirurgia queda tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients que han donat negatiu i no es permeten les visites de l’exterior. L’origen del brot, segons el SAAS, es desconeix i pot ser multicausal, tant extern com intern.

Comentaris (5)

Trending