Els comuns inicien el repartiment de tests d’antígens per Nadal

La Massana ha començat ja aquest divendres a repartir els dos tests per cada resident major de sis anys i dissabte ho faran Canillo, Sant Julià i Andorra la Vella

El test d'antígens distribuït pel Govern l'any passat.
El test d'antígens distribuït pel Govern l'any passat. G. P.

El repartiment de tests d’antígens gratuïts per donar més seguretat davant les trobades de Nadal ja s’ha iniciat. Com ja va succeir l’any passat, seran els comuns els encarregats de distribuir les proves entre la població. A la Massana ja s’han pogut recollir aquest mateix divendres, mentre que Sant Julià i Andorra la Vella activaran el dispositiu dissabte.

La voluntat de Salut és que les persones, abans de participar en trobades o àpats nadalencs, es facin el test per comprovar si estan contagiats. D’aquesta forma, en cas de sortir positius, es podria evitar que la infecció afectés més persones, tot i que, es deixa clar, un resultat negatiu no ha d’eximir del compliment d’altres mesures com ara una bona ventilació dels espais o intentar emprar la mascareta el màxim d’estona possible.

Igual que l’any passat, el Govern repartirà dos tests per a cada persona major de sis anys. La distribució es tornarà a fer via els comuns, que ja han ultimat el dispositiu. De fet, a la Massana ja s’han posat en marxa a la sala la Closeta. Aquest dissabte ho farà Sant Julià, al centre cultural, Canillo, a les oficines de turisme; i Andorra la Vella, al de congressos.

Ja a partir de dilluns ho faran la resta de comuns: Encamp (al comú, a la Valireta o a l’oficina de turisme, així com al servei de tràmits del Pas), Escaldes-Engordany -al Tràmis, Esports,la Llar de Jubilats, l’oficina de turisme o les dependències de circulació) i Ordino (sala la Buna). Per agafar-los, s’haurà de presentar el carnet de la CASS.

WhatsApp Image 2021 12 17 at 17.57.13

Comentaris (4)

Trending