Cinc residents a Salita i tres de Clara Rabassa també donen positiu i són asimptomàtics

El Cedre decideix prohibir les visites dels familiars dels usuaris de la tercera planta, d’on són els tres contagiats que s’han hagut d’aïllar a l’àrea Covid del centre sociosanitari i on també s’ha detectat infecció en cinc professionals

Una imatge de la part posterior de Salita.
Una imatge de la part posterior de Salita. Toni Solanelles

Les vacunes fan el seu efecte alhora de restar gravetat als casos, però el degoteig de contagis als centres sociosanitaris es deixa notar. Sortosament, de manera asimptomàtica. Al marge dels tres residents detectats al Cedre, també hi ha cinc usuaris de Salita i tres de Clara Rabassa. Els onze residents en centres sociosanitaris es troben bé de salut. El ministre Joan Martínez Benazet ha assegurat que la falta de símptomes té una relació directa amb la vacunació.

Al Cedre es considera que hi ha un petit brot, perquè a banda del diagnòstic dels tres usuaris -un dels quals no s’hauria vacunat per voluntat pròpia- en la tercera planta del centre públic també s’han detectat com a positius de Covid dues infermeres, dos auxiliars i un integrant de l’equip de neteja. Per aquest motiu, s’ha decidit tancar la planta a la recepció de visites fins que no es consideri controlat del tot el brot, en el sentit que no pugui continuar estenent-se el brot.

El titular de Salut ha explicat que mentre els usuaris de centres sociosanitaris siguin asimptomàtics, la contenció, l’aïllament, es farà en la pròpia residència del malalt. Només en el cas que s’agreugés la situació s’estudiaria el seu trasllat en altres dispositius, com pot ser l’àrea Covid del Cedre. Amb tot, però, aquest dispositiu d’hospitalització està pensant per atendre altres casos de naturalesa geriàtrica. A més, resulta que familiars de residents del Cedre han mostrat en diverses ocasions el seu malestar per haver d’acollir infectats malalts, contagiats, d’altres establiments sociosanitaris.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending