Catalunya fa oficial la prohibició de la mobilitat turística amb Andorra

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dissabte l'aixecament del confinament comarcal però no permet els desplaçaments al Principat

Comentaris

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. ARXIU

A partir d'aquest dilluns Catalunya permetrà els desplaçaments entre comarques. La decisió de dijous del Procicat ha estat recollida aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat. Això suposa que no es podran desplaçar visitants catalans a Andorra, tret dels residents a la comarca veïna de l'Alt Urgell, que és la segona més gran de Catalunya després de la Noguera però una de les que té menys població.

La normativa pot canviar per les negociacions que es mantenen entre el Govern i la Generalitat i per la pressió dels sectors hotelers i de restauració. La consellera de Salut catalana, Alba Vergés ha indicat que es vol parlar amb el Govern per valorar què fer. “Tenim un grup de treball amb l’executiu andorrà i continuarem parlant”, ha comentat. El cap de Govern, Xavier Espot va mostrar el passat dijous, després de la sessió de preguntes del Consell General, la seva decepció amb la decissió catalana.

El Diari Oficial de la Generalitat especifica en el seu punt 2 (limitació de l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya) i en l'apartat K que només es permeten els desplaçaments entre la comarca de l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris.

Comentaris (49)

Trending