Aïllada una persona sospitosa d’haver-se contagiat amb la verola del mico

Els símptomes són compatibles amb la malaltia i va estar en contacte amb un pacient infectat en un país veí, fet que fa pensar que, efectivament, pateix aquesta patologia, cosa que hauran de confirmar les proves que se li han practicat

Accés a l'hospital per Urgències.
Accés a l'hospital per Urgències. Toni Solanelles

Salut ha detectat un cas sospitós de verola del mico. Es tracta d’una persona que ha desenvolupat simptomatologia compatible amb aquesta malaltia després d’haver mantingut contacte amb una altra que ha estat diagnosticada a un país veí. Per ara, s’ha aplicat el protocol d’aïllament al servei d’urgències, a l’espera dels resultats de les proves que se li han practicat. Haurien d’estar en unes 48 hores.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha informat d’aquesta detecció que, ha apuntat, no els ha sorprès. I és que ha volgut recordar, en les darreres setmanes, de la malaltia se n’han detectat més de 4.100 casos a tota Europa. “Era previsible”, ha apuntat.

De moment, s’ha aplicat el protocol ja establert. La persona ha estat posada en aïllament al servei d’urgències, a la vegada que se li han fet proves i s’han enviat a laboratoris especialitzats. S’espera que en un termini màxim de 48 hores es puguin tenir els resultats. Per ara, tot indica que seran positius, ja que els símptomes que presenta són plenament compatibles amb la verola del mico i, a més, va estar en contacte amb un altre pacient infectat a un país de l’entorn.

Paral·lelament, també s’ha activat una altra acció. Així, s’ha iniciat una enquesta epidemiològica per detectar amb quines persones ha pogut mantenir contacte el cas sospitós. En tot cas, Jover ha volgut recordar que la malaltia requereix que aquest sigui “prolongat” per poder-se produir un contagi.

Jover ha posat en relleu el fet que la verola del mico ha viscut, les darreres setmanes, una certa expansió. Limitada, sí, però amb el problema que “apareix a països on, habitualment, no hi havia casos”. Per això, s’havia treballat en un protocol específic, pensant en la possibilitat que també pogués arribar a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending