Acomiadat definitivament el traumatòleg que va menysprear una infermera de l’hospital

En pretendre tornar al SAAS després de complir una suspensió de sou i feina de quinze dies, al facultatiu se li ha comunicat la baixa causal per la reiteració de faltes

Entrada a l'hospital.
Entrada a l'hospital. TONI SOLANELLES

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha decidit finalment acomiadar el traumatòleg que a principi del mes d’octubre va protagonitzar un greu altercat amb una infermera, a qui va faltar greument al respecte i a punt va estar d’arribar a la violència física. De verbal n’hi va haver de ben segur. Inicialment, per aquest episodi, la direcció del SAAS va sancionar el facultatiu amb una suspensió de quinze dies de sou i feina. Però l’acumulació de faltes -el relatiu a la infermera del mes d’octubre no era el primer expedient que se li obria- va portar a la sortida causal del metge.

La decisió, segons les fonts consultades, se li va comunicar al traumatòleg en pretendre’s incorporar al servei després de complir la suspensió dictada. Ja no va haver de tornar a treballar perquè abans de la reincorporació se li ha comunicat la decisió definitiva. L’acomiadament del facultatiu ha estat celebrat per molts dels professionals de la casa, amb qui havia tingut més d’una enganxada o que eren coneixedors de les males maneres del metge.

Un sector de la infermeria està ben empipat per l'actitud d'un traumatòleg.

Relacionat

La infermeria de l’hospital, revolta per un traumatòleg

De fet, seria la reiteració de comportaments anòmals el que hauria afartat la direcció del SAAS. Fonts de la gestora sanitària han indicat que encara que no és gens agradable que passin coses com aquestes, també cal que quan hi ha sortides de to com les protagonitzades per aquest traumatòleg s’actuï en conseqüència. Les mateixes fonts han indicat que el SAAS té molt ben regulats com han de ser els comportaments dels professionals de la institució i què pot comportar sortir-se de la línia fixada.

Una imatge de dependències del SAAS.

Relacionat

Quinze dies de suspensió de sou i feina per al traumatòleg que va menysprear una infermera

El cas ocorregut durant la primera guàrdia de cap de setmana del passat mes d’octubre va indignar moltíssims professionals de l’hospital quan va transcendir l’incident viscut per la infermera, que va fer constar a la base de dades del SAAS la incompareixença del facultatiu quan s’havia sol·licitat la seva presència, estant de guàrdia, perquè es fes càrrec del tractament que necessitava un pacient.

Quan finalment el metge va acudir al centre en saber que la infermera havia anotat l’absència, va muntar en còlera i si no arriba a ser per l’actuació d’un altre facultatiu l’ara acomiadat podria haver arribat a usar la violència física contra la professional d’infermeria, que durant molts dies ha sofert les conseqüències d’aquell episodi, del qual també van ser testimoni alguns dels pacients ingressats a la planta on va tenir lloc l’altercat.

Comentaris (19)

Trending