22.900 persones amb almenys una dosi de vacuna a finals de setmana

Els pròxims dies es començarà a vaccinar persones menors de 50 anys mentre que, dels 1.900 docents cridats al procés, uns 500 no s’han inscrit al registre i declinen, per ara, posar-se cap fàrmac

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, s'ha vacunat aquest dimarts.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, s'ha vacunat aquest dimarts. SFGA/ C.ESTEVE

Salut espera que, un cop s’esgotin les 15.000 dosis d’AstraZeneca que s’estan administrant aquests dies, s’haurà aconseguit posar vacunar amb almenys una a un total de 22.900 persones. Des del Govern es valora aquesta xifra com a “molt bona” tot i admetre que, a partir d’aquí, no es té encara data per rebre nous vaccins. Al llarg dels pròxims dies s’entrarà ja a la quarta fase del procés i s’arribarà a gent de 47 anys.

El ministre de Salut, aprofitant la compareixença al Consell General, ha fet balanç de l’estat del procés de vacunació, accelerat gràcies a les 30.000 dosis d’AstraZeneca arribades Dijous Sant. D’aquestes, la meitat es guardaran per a la segona tanda, però ja ha permès fer nombrosos passos endavant. Quan s’esgotin les 15.000 que ara s’estan inoculant, cap a finals de setmana, es calcula que s’haurà posat almenys un vaccí a 22.900 persones. D’aquestes, 4.765 amb les dues tongades de Pfizer.

“Anem per davant de països veïns”, ha destacat Benazet que, malgrat admetre que “el primer dia de vacunació amb AstraZeneca “vam tenir un nombre de baixes importants”, entén que la situació s’ha corregit. “Després d’unes declaracions en les quals vaig donar informació fidedigna, l’adhesió ha estat molt gran i no trobem molta gent que ho estigui refusant”, ha afirmat.  

El titular de Salut ha afirmat que la xifra de 22.900 vaccinats “és molt bona perquè ens ajudarà a contenir la pandèmia”. A més, ha destacat que “a dins hi ha les persones que pitjor ho passen quan s’infecten, els majors de 50 anys i els qui tenen patologies que els fan més fràgils”.

subsíndica vacunació palmitjavila
Qui també s'ha vacunat aquest dimarts és la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila.

Sobre el registre previ, ha remarcat, amb els inscrits hi ha una mitjana del 66% dels susceptibles de ser vacunats per franges d’edat. “Una adherència superior al 60% és molt alta. I anirà augmentant. No em preocupa”, ha assegurat. També ha avançat que “ja hem començat a citar gent per sota dels 50 anys i crec que arribarem als 47”.

Un dels col·lectius que s’estan vacunant aquests dies és el dels docents. Dels 1.900 que està previst vaccinar, hi ha 1.396 inscrits al registre, dels quals, fins aquest dilluns, 733 ja havien rebut la dosi que els corresponia. Per tant, hi ha 500 que, per ara, declinen participar en el procés. Benazet ha recordat que, en aquest cas, “el que volem és protegir-los a ells”. Justament, aquest dimarts qui ha passat pel centre de vacunació ha estat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla.

Sobre les properes vacunes a arribar al país, Benazet ha admès que França i Espanya podrien acabar fent enviaments més tard del que s’havia acordat, justament pel fet de tenir les 30.000 d’AstraZeneca. Tot i això, s’ha mostrat confiat en el fet que aquest endarreriment no serà excessiu. “Espero que no ens mirin tant en percentatges i més en compromisos. Confio que no hàgim d’aturar gaire temps. Crec que hi ha un bon sentiment de complir els acords”, ha apuntat.

Comentaris (5)

Trending