Salut retira de forma urgent un producte infantil que pot causar infeccions per salmonel·losi

Els productes que cal deixar d'usar, estiguin ja oberts o no, són de nutrició a base de proteïnes d’arròs de la marca Modilac i sols es poden adquirir en farmàcies

-
-
El ministeri de Salut alerta de la necessitat de deixar d’utilitzar diversos lots d’un producte nutricional infantil a base de proteïnes d’arròs que comercialitza la marca Modilac i que es fabriquen a Espanya. L’alarma ve atès que a França s’han donat diversos casos d’infeccions per salmonel·losi en infants menors de dos anys i, per tant, cal anar amb molta cura.

Salut demana a les famílies que disposin d’envasos dels productes afectats, tant si es tracta d’envasos íntegres o bé que ja s’hagin obert, que deixin d’utilitzar-los de forma immediata i, si escau, que els retornin a l’establiment on els hagin adquirit. Tanmateix, els pares afectats han de contactar amb el seu pediatra o metge per a què els aconselli una llet de substitució, especialment per als nens al·lèrgics a les proteïnes de la llet.

Mentrestant, es poden adreçar a la seva oficina de farmàcia on se’ls hi oferirà una llet de substitució. En qualsevol cas, si un infant presenta símptomes de toxiinfecció alimentària (diarrea acompanyada eventualment de febre sol ser el quadre més habitual en aquestes ocasions) s’ha de contactar amb el metge al més aviat possible. 

Tot plegat deriva, segons un comunicat del ministeri, del fet que el sistema francès de vigilància sanitària ha identificat un excés de casos de salmonel·losi per Salmonella poona en infants menors de dos anys. Les investigacions dutes a terme per “Santé Publique France” han permès identificar 4 infants que van haver de ser hospitalitzats i que les anàlisis han revelat que havien estat infectats per aquesta soca de Salmonel·la. La investigació epidemiològica portada a terme conclou com a únic factor de risc comú, que tots havien consumit uns dies abans a l’aparició dels símptomes, productes de nutrició infantil a base de proteïnes d’arròs de la marca Modilac fabricats en una planta d’Espanya. L’estat de salut d’aquests infants ha millorat i ja han abandonat l’hospital. Tres casos més es troben en fase d’investigació. 

L’empresa Sodilac, que comercialitza aquests productes, ha procedit en aplicació del principis de precaució i en estreta col·laboració amb la Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes (DGCCRF) i la Direction generale de la Santé (DGS), a la retirada de tota la seva gamma de productes de nutrició infantil a base de proteïnes d’arròs, a més de tots els productes fabricats a la planta espanyola afectada. Les investigacions realitzades per la DGCCRF continuen, en col·laboració amb les autoritats espanyoles.

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending