Salut manté oberts expedients per tafanejar historials clínics a un metge i un auxiliar d’infermeria

El ministeri està pendent de rebre les proves dels dos ‘investigats’ com a complement a les al·legacions fetes, que han servit per tancar sense sanció l’afer de dues administratives

-
-
Dos dels quatre expedients que al seu dia va obrir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en relació amb la consulta d’historials clínics anant suposadament més enllà de l’ús professional degut continuen oberts. El ministeri de Salut resta a l’espera de rebre les proves complementàries a les al·legacions fetes per un metge i un auxiliar d’infermeria al plec de càrrecs anunciat pel departament governamental.

Es tracta de casos complexos que es volen mirar de resoldre abans no s’acabi l’any, però que el ministeri, segons fonts properes al SAAS, vol analitzar molt bé. Actualment, aquests dos professionals tenen l’accés limitat a les històries clíniques, malgrat que poden fer la feina sense cap mena de complicació. Una eventual sanció podria comportar-los, a banda d’una important multa econòmica (la Llei de drets i deures del pacient les contempla entre 50.000 i 100.000 euros), també una repercussió professional molt greu.

En els altres dos casos, que afectava dues administratives, ja s’han tancat. I s’han tancat sense cap mena de sanció, tal i com ha avançat aquest dilluns ‘Diari d’Andorra’. El ministeri va analitzar les al·legacions presentades pels afectats i després de fer la corresponent instrucció, davant els dubtes que generava tot plegat, no quedant clar, gens, que hi hagués hagut un ús indegut de l’historial o historials consultats, es va decidir ‘fallar’ a favor de les expedientades.

En aquests dos casos, en haver-se resolt l’expedient, la decisió ja s’ha comunicat a les persones a les quals les suposades consultes indegudes els hauria afectat. Ara, aquests implicats, tancada la via administrativa, poden decidir portar els respectius casos a la via jurisdiccional. De fet, el ministeri no té les eines que sí que pot tenir la Batllia per investigar, per exemple, la difusió a tercers de dades que continguin les històries clíniques consultades.

Comentaris (4)

Trending