Salut espera rebre més vacunes contra la grip “el més aviat possible”

El ministeri evita pronunciar-se sobre l’error en les previsions i explica que el subministrament d’estoc tant des de França com des d’Espanya “ha patit aturades”

-
-
El ministeri de Salut espera poder disposar, “el més aviat possible”, de més vacunes per combatre la grip i així poder-les administrar a aquelles persones que es volien tractar preventivament i no ho han pogut fer perquè el departament va fer curt en les previsions i s’ha quedat sense dosis abans d’hora. No obstant això, i davant les suposades dificultats de subministrament, Salut no pot per ara concretar quan arribaran les noves vacunes sol·licitades.

Fonts oficials del ministeri han evitat pronunciar-se sobre els motius pels quals s’ha errat en les previsions. L’únic que s’ha admès que s’ha fet curt de molt poc, sense aclarir, però, si les llistes d’espera que estan confeccionant els centres d’atenció primària (CAP) i l’hospital són gaire voluminoses o no ho són. Tampoc s’ha aclarit quantes dosis més s’han demanat.

Això sí, el ministeri explica que “en el moment en que, amb el seguiment que es fa de la campanya de vacunació, es va identificar que el nombre de vacunes adquirides podia ser insuficient per mantenir la campanya de vacunació fins a la data prevista, es va procedir a sol·licitar més dosis de vacuna contra la grip i a gestionar la seva adquisició”. Salut recorda que “aquesta temporada la vacuna contra la grip ha patit aturades de subministrament d’estoc tant des de França com des d’Espanya i aquesta situació n’ha dificultat l’obtenció”.

El ministeri està duent a terme actualment “les gestions per què es puguin rebre, el més aviat possible, les vacunes necessàries per garantir la vacunació fins a la fi de la campanya”, amb la qual cosa queda clar, això sí, que en principi no hi ha intenció de modificar la data de finalització prevista per a les vacunacions, i fixada per al proper 28 de desembre. Fa com a mínim una setmana que s’han esgotat totalment les existències de vacunes i algunes fonts no oficials del ministeri haurien previst que la setmana vinent puguin arribar noves dosis.

Per dur a terme la campanya de vacunació contra la grip, iniciada el passat 8 d’octubre, el ministeri de Salut va adquirir inicialment 6.000 dosis de la vacuna contra la grip, considerant que en la campanya de vacunació de l’any 2017 se’n van administrar un total de 5.877 dosis de les quals 5.579 corresponien a la vacuna adquirida pel ministeri de Salut i 298 a les que van ser adquirides a les oficines de farmàcia del Principat.

-

Relacionat

Sense vacunes contra la grip
Una infermera administrant una vacuna contra la grip.

Relacionat

Sis mil vacunes per combatre la grip

Comentaris

Trending