Salut confirma un mort més amb coronavirus i espera resultats d’altres defuncions

Les darreres hores han ingressat dues persones més a l’UCI, on hi ha onze hospitalitzats, dos dels quals en una situació extremadament greu amb fracàs multiorgànic

-
-
Setè mort confirmat amb coronavirus al Principat. El ministeri de Salut ha anunciat aquest dilluns que un resident al Cedre hospitalitzat des de feia uns dies i positiu del virus ha mort. Tenia 80 anys. El ministeri espera diversos resultats de proves practicades a possibles infectats, entre els quals hi ha diversos difunts. El titular del ministeri, Joan Martínez Benazet, ha explicat també que hi ha onze persones ingressades a l’UCI, dues més que ahir. Entre els hospitalitzats a la unitat de cures intensives n’hi ha dos en una situació extremadament greu.

Martínez Benazet, que ha donat certs elements per a l’esperança i ha assegurat que malgrat que continuen creixent el nombre de casos ho fan “d’una forma continguda”, ha recordat que d’entre les persones ingressades en estat més greu n’hi ha diverses de joves, de menys de 60 anys, i entre els quals una de poc més de 40 anys i una altra, auxiliar d’infermeria del Cedre, de 24. També ha explicat el ministre de Salut que tot i que hi ha malalts de l’UCI que estan evolucionant positivament i s’espera que en properes dates se’ls pugui extubar, també hi ha dues persones que “preocupen especialment per la seva situació clínica, ja que han desenvolupat un fracàs multiorgànic”. 

El titular ministerial ha explicat que les darreres hores no s’han rebut nous resultats sobre les proves practicades a possibles nous contagis de Covid-19 i, per això, no ha pogut actualitzar el nombre de casos positius que hi ha al Principat. Aquesta actualització s’espera que es faci durant el dia. També la de les defuncions a causa del coronavirus o que tenint altres patologies prèvies també haguessin estat infectades pel virus. En els darrers tres dies hi ha hagut diversos òbits dels quals s’esperen resultats, entre els quals persones de menys de 60 anys.

Més enllà de les analítiques per PCR que hi hagi pendents de resoldre de persones de la comunitat, Martínez Benazet ha explicat que s’esperen resultats de set pacients de l’hospital i de vuit usuaris del Cedre. A més, a data d’ahir hi havia quinze membre dels cossos especials que havien donat positiu a les proves que se’ls han anat fent. El responsable ministerial ha afirmat que malgrat que “la pressió” de la malaltia hi continua sent, hi ha també “certa contenció”.

En aquest sentit, Martínez Benazet ha insistit que “ens anirem infectant però de manera ordenada, de manera lenta”, amb la qual cosa es donarà temps al sistema sanitari per poder anar donant respostes i facilitar una millor atenció als pacients. La capacitat de l’UCI i la disponibilitat d’equips de ventilació mecànica continua sent la màxima preocupació per als màxims responsables de la sanitat pública que estan dirigint l’estratègia per combatre el Covid-19.

Comentaris (3)

Trending