Saetde descarta Naturlandia com a “focus d’interès empresarial”

La societat liderada per Viladomat participaria a tot estirar en algunes activitats lligades a l’alberg o refugis a la Rabassa i, a tot estirar, a l’esquí de muntanya, però sense que suposi invertir

-
-
Ni tirolina ni esquí de fons. La societat que gestiona les estacions d’esquí de Pas de la Casa i Grau Roig, i que ostenta la majoria accionarial de l’empresa que explota Arcalís, Saetde, “no té Naturlandia en el focus d’interès empresarial”. La divisió de guies de muntanya de Saetde podria arribar a participar o gestionar alguna activitat a la Rabassa. Però ara per ara no té intenció d’invertir en l’ecoparc de Sant Julià de Lòria.

El màxim accionista i conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, i també el cap visible de Roc Roi, que té al Principat la firma Raca, Carlos Rabaneda, haurien mantingut algunes trobades amb el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, i algun altre responsable del comú lauredià i Naturlandia. Segons les fonts, però, properes a Saetde, les trobades datarien del març i es van dur a terme a petició de Vila

Viladomat i Rabaneda comparteixen interessos al Pallars, activitats com ara el ràfting, i també en altres punts. D’aquí que, segons les fonts consultades, “tenen l’obligació d’estar al corrent de la situació, del món de la neu al Pirineu d’Andorra i del seu entorn i, també, de les activitats de lleure lligades a la muntanya”. D’aquí que els dos dirigents empresarials haurien escoltat les intencions del comú lauredià.

Segons les fonts consultades, però, el projecte de la tirolina de sis línies que ha d’enllaçar la cota 1.600 amb la 2.000 de Naturlandia “és encara molt embrionari” i la possibilitat de fer una aposta per l’esquí de fons amb la creació d’equipaments a l’efecte, que Vila va deixar anar després d’un parell d’excel·lents resultats obtinguts per l’esquiadora Carola Vila “no va més enllà de ser una idea”.

“El projecte de la tirolina no ens encaixa”, asseguren des de l’empresa encampadana, que considera que la possibilitat d’un centre d’esquí de fons no va més enllà “d’una idea”

D’aquí que segons les fonts de Saetde consultades, “el projecte de la tirolina no ens encaixa” -més enllà dels muntants de què es parlen, que consideren del tot excessius tenint en compte iniciatives similars que coneixen de primera mà- i la societat liderada per Viladomat tampoc s’ha plantejat mai participar de cap activitat de nova creació d’esquí de fons. El que està clar, també, és que Saetde no aniria més enllà de ser un gestor, un explotador, sense entrar en principi en l’accionariat de res.

L’únic que podria arribar a interessar Saetde, i en concret la seva divisió de guies de muntanya, és l’alberg que forma part de Naturlandia o el refugi que hi ha a la zona de Conangle propietat del Govern. L’empresa encampadana podria estar interessada en assumir l’explotació d’aquestes instal·lacions com fa, per exemple, amb el refugi de l’Illa. I lligat a això, podria arribar a plantejar algunes activitats d’esquí de muntanya.

D’altra banda, des de Roc Roi i Raca, en funció de com es desenvolupi la qüestió del ràfting i altres activitats aquàtiques que el comú voldria tirar endavant, sí que és cert que podria assumir-ne la gestió, o com a mínim optar-hi si es fa alguna mena de concurs. De fet, ja és a través de Rabaneda i el seu equip que s’han fet estudis de viabilitat i que ara recentment s’han encomanat nous informes per veure quin tipus d’activitat aquàtica es podria dur a terme al tram de riu en terme lauredià tenint en compte la intensitat del cabal.

Comentaris

Trending